×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x pesto maken

Natuurlijk kent iedereen de klassieke groene pesto die je maakt van basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitjes, olijfolie en citroensap. Maar wist je dat er nog wel tig andere soorten pesto te bedenken (en maken!) zijn? Wij zetten hier de 10 lekkerste voor je op een rijtje in deze 10x pesto maken. Want ja, de lekkerste pesto maak je natuurlijk nog altijd zelf.

En wist je ook dat je pesto echt niet alleen door (en over) de pasta kunt doen, maar dat pesto ook heerlijk is om een geroosterde boterham mee te besmeren, om door je salade te doen, op een wrap te smeren of zelfs door de stamppot te doen! (Probeer dit recept maar eens!).

1. Klassieke groene pesto

Klassieke groene pesto - zelf maken

We trappen deze 10x pesto maken af met het basisrecept voor de klassieke groene pesto. Supergemakkelijk te maken en wij vinden hem zelfgemaakt veel lekkerder dan uit een potje! Bekijk het recept hier.

2. Rode pesto

Wij zijn fan van rode pesto! Met dit basic recept breidt je jouw standaardrepertoire uit. Deze variant is minstens zo lekker en gemakkelijk te maken als de variatn hierboven. We maken ‘m met zongedroogde tomaten en gegrilde paprika’s voor de mooie rode kleur en de heerlijk frisse smaak. Bekijk hier het recept.

3. Pasta met muntpesto

We geven een originele twist aan de klassieke pasta pesto met deze groene pasta met muntpesto. De zelfgemaakte pesto van munt, feta en walnoten heb je zo gemaakt en smaakt verrassend lekker. Check het recept hier.

4. Avocadopesto

Penne met avocadopesto

Dankzij de avocado is deze homemade pesto lekker romig. Dit maakt ‘m heel geschikt als snelle pastasaus. Wat cherrytomaatjes en rucola erdoor en klaar is je penne met avocadopesto! Bekijk hier hoe je ‘m maakt.

4. Doperwtenpesto

We love pasta, we love pesto én we love doperwten. Dus waarom dat niet allemaal in de mix gooien voor een héél lekker 5 or less’je?  Juist! Spaghetti met doperwtenpesto it is. Bekijk hier hoe of wat.

5. Paprikapesto

RECEPT SPAGHETTI MET PAPRIKAPESTO - CHICKSLOVEFOOD.COM

In dit lijstje 10x pesto maken mag ook paprikapesto niet ontbreken. Superlekker en te maken met jawel, maar 5 ingrediënten. Bekijk hier hoe je dat doet.

6. Spinaziepesto

gnocchi met spinaziepesto

Als je spinazie, knoflook, pecannoten en olijfolie mixt, maak je in no time een heerlijke spinaziepesto. Maar check gerust hier hoe je dat precies doet. Wij serveerden ‘m met gnocchi, aanrader!

7. Vegan pesto

Green goddess courgetti

Deze pesto maak je van knoflook, doperwten, avocado en verse basilicum. Voeg wat vers geroosterde pijnboompitjes aan de courgetti toe et voilà; comfortfood is served! Check hier hoe je ‘m precies maakt.

8. Broccolipesto

Wist je dat je ook een heerlijke groene pesto kunt maken met broccoli als hoofdingrediënt? Hoe? Dat lees je hier.

10. Saliepesto

orzo met saliepesto CHICKSLOVEFOOD

We sluiten deze 10x pesto maken af met een zelfgemaakte saliepesto! Bekijk het volledige recept hier.

 

Dit recept is geschreven op 30-03-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member