Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Over de Chicks

Welkom op Chickslovefood, ’s lands meest populaire foodblogplatform, met online meer dan 1.5 miljoen unieke bezoekers per maand die op het blog langskomen en op alle social media kanalen nog eens honderdduizenden volgers. Iedere dag vind je hier minimaal één nieuw, makkelijk en vooral lekker recept, dat vaak te maken is met weinig ingrediënten. Zo delen we op maandag altijd een Skinny Six (gezond avondmaal met 6 ingrediënten), op dinsdag een 5 or less (avondmaal met 5 ingrediënten), op woensdag een video, op donderdag tot en met zaterdag andere gezonde en makkelijke ontbijtjes, lunches of diners en op zondag een Sinner Sunday, waarin we losgaan met suiker, boter en chocolade ;). Dat is volgens ons the key; een balans met doordeweeks gezonde recepten en in het weekend gewoon even lekker losgaan! Daarnaast is de andere grote pijler van Chickslovefood onze kookboeken, waar er alweer tien van in de winkel liggen. Stuk voor stuk bestsellers, en allemaal bommetje vol heerlijke recepten met maar 5 of 6 ingrediënten.

Nina & Elise

Hoe het ooit begon? Begin twintig waren we toen we elkaar tegen het lijf liepen op de Rotterdamse universiteit. Het was liefde op het eerste gezicht (sort of..) en toen de kans zich voordeed om een appartement te delen, deden we dat. En in dat Rotterdamse appartement ontstond in 2010 ons foodblog: Chickslovefood. Gewoon, omdat we chicks zijn die van food houden en omdat we het leuk vonden (en vinden!) om deze liefde online te delen. Nothing big dus, gewoon voor onze moeders en vriendinnen. Tenminste, dat was het idee. Maar het Chickslovefood-platform groeide rap. Inmiddels werken we samen met een redactie van 10 leuke meiden op ons kantoor in Leiderdorp, waar we dagelijks koken, fotograferen, video’s opnemen, commerciële campagnes bedenken en boeken verzenden. Want ja, we hebben ook ons eigen salesbureau en eigen uitgeverij uit de grond gestampt :-).

Oh, en dat appartement in Rotterdam? Dat hebben we inmiddels niet meer. We zijn allebei een man en twee kids verder, allemaal jongens trouwens . Elise woont met haar gezin in Scheveningen, Nina met haar gezin in Amsterdam. Vandaar dat kantoor lekker ‘in het midden’, te Leiderdorp!

En daar werken we elke dag gemotiveerd aan onze missie: heel Nederland laten zien hoe je écht lekker en gezond kunt koken met simpele recepten met weinig ingrediënten. Waar je ook naar op zoek bent, wij hopen jou te inspireren. En we hopen dat je honger hebt, want alles op deze site is lekker :). Kook ze!

Liefs, Nina & Elise

Nú te koop: Het everything you need is Chickslovefood-kookboek!

De kroon op het werk na 10 jaar Chickslovefood: Het everything you need is Chickslovefood-kookboek. Met daarin álle simpele en snelle recepten die je ooit nodig zult hebben, aangevuld met de leukste anekdotes in een trip down memory lane.

KOOP 'M HIER!