×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Over Chickslovefood

Welkom op Chickslovefood, ’s lands meest populaire foodblogplatform, met online meer dan 1.5 miljoen unieke bezoekers per maand die op het blog langskomen en op alle social media kanalen nog eens honderdduizenden volgers. Iedere dag vind je hier minimaal één nieuw recept!

Hier staat Chickslovefood voor:

– Weinig ingrediënten! We hebben er een sport van gemaakt om met zo min mogelijk ingrediënten zo lekker mogelijk te koken. Kijk maar eens in onze rubrieken 5 or less (avondeten met vijf ingrediënten) en Skinny Six (écht gezond avondeten met zes ingrediënten). En vergeet onze boeken niet, stuk voor stuk bestsellers met recepten met maar vijf of zes ingrediënten.

Chickslovefood is zoveel mogelijk puur, onbewerkt en zonder toevoegingen. Maar we zijn niet roomser dan de paus ;-), dus op drukke doordeweekse dagen staan we echt niet zelf onze mayonaise te maken, dan komt -ie gewoon uit een pot. Dan nog letten we er wel op dat we een redelijk onbewerkte variant gebruiken.

– Doordeweeks proberen we geraffineerde suiker te vermijden. Een eetlepel honing in een baksel, tuurlijk, maar that’s it. Suiker vind je in onze populaire rubriek Sinner Sunday! Dat is balans; doordeweeks lekker gezond en in het weekend los met room, chocolade en suiker :-).

– We gebruiken geen magere of light producten. Dus geen magere pindakaas, 30+ kaas of ketchup met zoetstoffen. We gaan lekker voor de volle varianten!

Chickslovefood is hoofdzakelijk vegetarisch, met af en toe vlees of vis. Soms gaan we voor een vleesvervanger, vaak koken we met bijvoorbeeld peulvruchten.

Nina & Elise

Hoe het ooit begon? Begin twintig waren we toen we elkaar tegen het lijf liepen op de Rotterdamse universiteit. Het was liefde op het eerste gezicht (sort of…) en toen de kans zich voordeed om een appartement te delen, deden we dat. En in dat Rotterdamse appartement ontstond in 2010 ons foodblog: Chickslovefood. Gewoon, omdat we chicks zijn die van food houden en omdat we het leuk vonden (en vinden!) om deze liefde online te delen. Nothing big dus, gewoon voor onze moeders en vriendinnen. Tenminste, dat was het idee. Maar het Chickslovefood-platform groeide rap. Inmiddels werken we samen met een redactie van 12 leuke meiden op ons kantoor in Amsterdam, waar we dagelijks koken, fotograferen, video’s opnemen, commerciële campagnes bedenken en boeken maken. Want ja, we hebben ook ons eigen salesbureau en eigen uitgeverij uit de grond gestampt :-). Die boeken geven we trouwens uit via ons andere bedrijf, CLF Media.

Oh, en dat appartement in Rotterdam? Dat hebben we inmiddels niet meer. We zijn allebei een man en twee kids verder, allemaal jongens trouwens . Elise woont met haar gezin in Scheveningen, Nina met haar gezin in Amsterdam.

Elke dag werken we gemotiveerd aan onze missie: heel Nederland laten zien hoe je écht lekker en gezond kunt koken met simpele recepten met weinig ingrediënten. Waar je ook naar op zoek bent, wij hopen jou te inspireren. En we hopen dat je honger hebt, want alles op deze site is lekker :-). Kook ze!

Liefs, Nina & Elise

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member