×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x handige to go-recepten

De vakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen, tijd om weer back to work te gaan. We hebben natuurlijk allemaal genoten van (iets te veel) lekker eten en de behoefte aan gezond eten is groot (hier althans wel!). Om te zorgen dat je op je werk ook een gezonde maaltijd kan nuttigen, hebben we een lijstje voor je gemaakt met makkelijke meeneemrecepten.

Meal Prepping: Met een klein beetje voorbereiding kun jij met deze 10 tips gezond en lekker lunchen op werk!

Meal Prepping: Met een klein beetje voorbereiding kun jij met deze 10 tips gezond en lekker lunchen op werk!

Steek de ogen van je collega’s maar uit, als je tijdens de pauze je zelfgemaakte healthy hap op tafel neerzet. Door thuis wat Meal Prepping te doen eet jij ook lekker en gezond op werk. Al deze recepten kun je prima koud nuttigen, of als je daar de mogelijkheid toe hebt even opwarmen.


1. Couscous met feta en pistache
Een all time favorite: de couscous. Dit is niet alleen supersnel gemaakt de avond of ochtend voor je naar je werk vertrekt, het is ook nog eens gezond en heel lekker om gewoon koud te eten. Couscous wel je even snel met gekookt water en vervolgens roer je je favo ingrediënten erdoorheen, bijvoorbeeld feta en pistache.

2. Sandwich met kaas en aubergine
Niet gewoon een boterham met kaas, neem je home-made sandwich mee naar je werk met kaas en gegrilde groenten.

3. Spaanse rijstsalade
Wissel je bruine bammetje eens af met een lekkere rijstsalade. Ideaal als je weer eens iets te veel rijst gekookt hebt. Het restje bewaar je en daar maak je een lekkere salade mee, bijvoorbeeld een spaanse variant. In een bakje en meenemen maar!

4. Japanse pannenkoekjes
Met slechts vijf ingrediënten maak je deze goddelijke Japanse pannenkoekjes. Een stapeltje bakken, en hup in je lunchbox voor de volgende dag. Heb je een klein potje? Doe er een beetje sojasaus in. Je collega’s gaan je haten 🙂

5. Quinoa met noten 
Ben je into super foods? Of echt een belangrijke dag op werk waar je heel veel energie voor nodig hebt? Dan moet je zeker gaan voor quinoa. Heel healthy en heel voedzaam. Maak er een lekkere salade mee, bijvoorbeeld deze met noten.

6. Aspergefrittata
Eitjes over? Maak een goede frittata, met whatever you like. Een flinke hand groene salade erbij in je lunchbox en je hebt weer een goddelijk lunch waar je je de hele ochtend op kan verheugen.

7. Groentensalade met romige tahini-dressing
Handig: een klein afsluitbaar potje (bijvoorbeeld zo’n klein leeg jampotje) om los je dressing mee te nemen. Als je ‘s ochtends je dressing al over je salade giet is het tegen lunchtijd een slappe drap geworden. Als je het los meeneemt en vlak voor het eten er overheen giet, blijft je salade lekker knapperig! Zo kun je deze romige tahini-dressing lekker meenemen naar je werk, giet hem over een salade met gegrilde groenten en je kan de rest van de dag er weer tegenaan.

8. Gnocci-salade met avocado 
Ook ideaal om mee te nemen: gnocci’s. Je kookt ze in 2 minuten, en ze zijn heerlijk zacht ook koud in een salade. Echt een top recept!

9. Vegan sandwich met groene groentjes 
Men neme goed bruin brood, een halve avocado en wat heerlijke groene groenten als komkommer, erwtjes en ga zo maar door. Maak je sandwich zo dik als je zelf wilt, in je trommeltje en wederom jaloerse collega’s.

10. Sushi-wrap met zalm en avocado 
Wraps zijn ideaal to-go! Lekker met een laag hummus, rucola of whatever you like. Wat denk je van zalm en avocado? Dan heb je een soort sushi-wrap! Dat wil je toch lunchen ‘s middags?

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Ready to go!

Ready to go!

Dit recept is geschreven op 12-09-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member