Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x snelle bbq recepten

Lange zomer avonden betekenen dat het tijd is voor 10x snelle bbq recepten! Wij vinden barbecueën namelijk heel gezellig, maar het kan ook een tijdrovend klusje zijn. Om over zelfbeheersing en het stokbrood nog maar niet te beginnen. Daarom hebben wij 10 recepten op een rijtje gezet met snelle barbecue recepten, zodat je ondanks je drukke leven toch lekker kunt genieten van zomers kokkerellen.

1. Maïskolven met kruidenboter

De maïskolven even kort koken en dan lekker grillen op de bbq. Met daarnaast een zelfgemaakte kruidenboter. Een perfecte combi!

maiskolven met kruidenboter

2. Zalmpakketje met aardappel

Deze zalmpakketje komen eigenlijk uit de oven, maar ze kunnen zeker ook op de barbecue! Vouw ze in aluminiumfolie en leg ze zo’n 20 tot 25 minuten op de barbecue.

https://chickslovefood.com/wp-content/uploads/2018/05/zalmpakketje-met-aardappel-zijkant-chickslovefood.jpg

3. Gegrilde entrecôte

Voor de vleesliefhebbers mag deze gegrilde entrecôte niet ontbreken op de barbecue. Heerlijk met zelfgemaakte kruidenboter.

4. Couscoussalade met gegrilde ananas

Een frisse zomerse salade maakt een barbecue avond compleet. En om dan maar in thema te blijven, leggen we de ananas op de grill. Een aanrader!

salade-halloumi-ananas-chickslovefood

5. Shaslicks 

Varkenshaas en groenten op een stokje: ofwel shaslick! Een snelle manier om vlees en groente te combineren, easy does it!

shaslicks voor op de barbecue CHICKSLOVEFOOD

6. Aardappelspiesjes met rode ui en tijm

Voor de vegetariërs onder ons hebben we deze spiesjes. Een lekkere, vega variant op het recept hierboven. Zin in extra groenten? Rijg al je favoriete groente aan de spiesjes met aardappels en rode ui!

7. Groene couscoussalade met garnalenspiesjes

Terwijl je de salade voor bij de bbq maakt, kun je de garnalenspiesjes op de bbq bakken. Gril de garnalen in zo’n 3 minuten per kant gaar.

8. Grieks broodje hamburger

Ook voor de vegetariërs zijn er genoeg opties voor op de bbq, zoals dit griekse broodje hamburger. Bak de vegetarische burgers even op de barbecue, terwijl je ondertussen de rest bereidt.

Grieks broodje hamburger

9. Quinoa met gegrilde groenten

Gegrilde groenten van de bbq zijn echt een aanrader wat ons betreft! Meng ze vervolgens met quinoa en wat feta en je hebt een heerlijk bijgerecht.

 

10. Gezondere Big Mac

Maak alles van te voren klaar, gril de hamburgers even op de barbecue en je gasten kunnen smullen van een heerlijke, gezondere variant op de Big Mac.

Gezondere big mac

 

Dit recept is geschreven op 18-06-2020

Nieuw! Ovenbijbel

WAUW… TROTS.. wij hebben de nieuwste editie van de populaire 'Bijbelreeks' mogen maken! Ruim 150 heerlijke ovengerechten, van aardappelgratin tot zalm-spinazierol!

Reserveer nu