×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x gezondere zoete sinterklaasrecepten

Nu de Sint weer in het land is, komt deze 10x gezondere zoete sinterklaasrecepten vast en zeker van pas! Je vindt hier van alles om deze sintperiode goed mee door te komen. Van kruidnoten tot een vegan speculaascake en van healthy sintmuffins tot speculaasmilkshake. En als kers op de taart zijn het ook nog eens allemaal gezondere recepten!

Leuk om zelf te maken of gezellig samen! Ben je op zoek naar nog meer inspiratie om samen te koken? Kijk ook eens naar 10x bakken met kids.

1. Gezondere kruidnoten

We beginnen met een echte sinterklaasklassieker, want wat past er nou beter bij de sinterklaasperiode dan kruidnoten? Deze kruidnoten zijn superlekker en ook nog eens gezonder. Dat betekent meer kruidnoten, zonder je echt schuldig te hoeven voelen.

2. Gezondere speculaasbrokken

Begint jouw maag ook meteen te knorren bij het zien van al die lekkere speculaasbrokken in de supermarkt? Om de calorieën in de decembermaand iets te beperken, hebben wij deze gezondere speculaasbrokken bedacht. En nog een pluspunt is dat je binnen no time klaar bent!

3. Kruidnotencake

Deze cake is leuk in combinatie met de gezondere kruidnoten van hierboven. Je verwerkt namelijk het heerlijke sinterklaassnoepgoed in een cake. Het is een makkelijk recept, maar dat maakt hem zeker niet minder lekker. Heerlijk voor dé avond van het jaar.

4. Gezondere truffelkruidnoten

Heb je zin in een kruidnoot met een smaakje? Deze gezondere truffelkruidnoten zijn om je vingers bij af te likken en zijn bovendien een heerlijke variatie op de normale kruidnoot.

3x zelf kruidnoten bakken

5. Sinterklaastrifle

En wat is deze 10x gezondere zoete sinterklaasrecepten zonder een heerlijk toetje? Deze sinterklaastrifle is heel eenvoudig en superlekker. Nog een pluspunt, je hebt maar 4 ingrediënten nodig.

6. Healthy baking: vegan speculaascake

Een cake zonder melk en eieren. Dat kan! Deze cake is helemaal plantaardig en superlekker. Met dit recept kun je dus een heerlijke cake op tafel zetten, zonder het gebruik van dierlijke producten.

7. Mini-cheesecake met kruidnotenbodem

Zoek je iets lekkers voor een heerlijk sinterklaasavondje? Deze mini-cheesecake met kruidnotenbodem is het perfecte hapje om samen met kids te maken en te eten! Maar pas op, deze mini-cheesecakes zijn zo lekker dat je ze misschien wel voor jezelf wil houden!

8. Healthy sintmuffins

Hoe lief zien deze healthy sintmuffins eruit? Met de appelmijters kom je helemaal in de sinterklaassfeer. En ze smaken ook nog eens superlekker!  Je maakt deze muffins van havermout, appel en speculaaskruiden. 

9. Speculaasmilkshake met kokosslagroom

Iets wat nog niet voorbij is gekomen in deze heerlijke top 10 is een lekker drankje. Deze speculaasmilkshake met kokosslagroom is ideaal voor een gezellige pakjesavond. Last minute stress? Geen zorgen, binnen 15 minuutjes staat deze milkshake op tafel.

10. Speltspeculaasjes

Zoek je leukste koekvormpjes bij elkaar, dan sluiten we de 10x gezondere zoete sinterklaasrecepten af met deze heerlijke speltspeculaasjes. Ze zien er hetzelfde uit als normale speculaasjes, maar dan net iets meer healthy!

Dit recept is geschreven op 18-11-2021

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member