×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3x

3x makkelijke cheesecake

Zoek je een cheesecake recept of kaastaart recept? Joehoe, wij zetten 3x makkelijke recepten op een rij! Zo af en toe even sinneren met een van deze 3 knapperds en een kop koffie, en onze dag kan niet meer stuk. Kies alvast een cheesecake recept en haal de ingrediënten om morgen lekker te bakken. Daar gaan we!

Achtergrond

We gaan even 4000 jaar terug naar de Griekse oudheid. Op Samos werd daar de eerste kaastaart gemaakt. Zij beschouwden de cheesecake als een energierijke lekkernij die om die reden vaak aan Griekse atleten werd gegeven. Daarnaast werd de taart ook bij bruiloften gegeten. Simpelweg omdat de ingrediënten lekker makkelijk waren. Evenals de bereidingswijze.

Een cheesecake oftewel kaastaart bestaat uit een of meer lagen. De hoofdlaag bestaat uit een mengsel van zachte verse kaas, eieren en suiker. Als er een onderlaag is, dan bestaat deze meestal uit een korst of basis, gemaakt van verkruimelde koekjes (of biscuits), deeg of soms cake. Kaastaart wordt soms gebakken en soms in de koelkast bereid.

Kaastaart wordt meestal gezoet met suiker en kan op diverse manieren van een smaak worden voorzien. Vanille, specerijen, citroen, chocolade, pompoen of andere smaken kunnen aan de hoofdlaag met kaas worden toegevoegd. Extra smaken en versiering kan worden toegevoegd door de cake te bedekken met fruit(saus), slagroom, noten, koekjes, chocoladesiroop of andere ingrediënten.

Meer inspiratie op ons YouTube-kanaal!

1. Cheesecake met aardbeien
Wauwie, is dit geen plaatje? Een heerlijk frisse cheesecake met aardbeien die je zo de oven in schuift. Aan de slag!aardbeien-cheesecake-zijkant-chickslovefood

2. Stracciatella cheesecake
Deze stracciatella variant met een bodem van bokkenpootjes is écht om je vingers bij af te likken! Oja, en deze no-bake hoeft niet eens de oven in, easy-peasy dus!

3. Karamel zeezout cheesecake
Hmm… salted caramel, van die combi kunnen we echt geen genoeg krijgen! Het is dus logisch dat we er een cheesecake van maken!

3x cheesecake

Dit recept is geschreven op 18-01-2020

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member