×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x warme soepen

Hoe fijn om op een winters dagje zelf een hele pan soep te maken! Vinden wij ook, daarom deze 10x warme soepen. Om je lekker aan op te warmen. Je vindt hierin niet alleen een groentesoep, kippensoep, romige tomatensoep en champignonsoep, maar ook recepten voor soepballetjes, croutons en bouillon. Ideaal toch?

Wil je een erwtensoep ‘next level’ maak dan eens deze doperwtensoep met dille en gerookte zalm. LEKKER! Deze pittige wortelsoep met harissa is ook echt een aanrader trouwens. Serveer je graag een broodje bij je soep? Denk dan eens aan dit heerlijke kaas-uienbrood. Maar nu eerst maar eens kijken welk soepje uit deze 10x warme soepen jij gaat maken vanavond. En welke morgen, en overmorgen, etc. 😉

1. Bouillon zelf maken

We trappen deze 10x warme soepen af met een zelfgemaakte bouillon! Bekijk het recept hier.

2. Soepballetjes

Soepballetjes - zelf maken

Soep en soepballetjes: ze zijn net zo onafscheidelijk als appeltaart en slagroom, friet en mayonaise, en Nina en Elise. ???? Daarom vandaag een recept voor iedereen die ook heerlijk heeft zitten slurpen van onze supersnelle groentesoep in 8 minuten en een paar minuten extra tijd over heeft. Want kant-en-klare balletjes gebruiken, is natuurlijk makkelijk en snel, maar homemade zijn ze eigenlijk véél lekkerder. Hoe je ze maakt? Dat zie je hier.

3. Romige tomatensoep

Romige tomatensoep

Een zelfgemaakt soepje is altijd lekker. Of het nou voor het avondeten of als lunch is. Deze romige tomatensoep bevat, zoals je van ons gewend bent, maar weinig ingrediënten, waaronder natuurlijk tomaten en kookroom. Het fijne is dat deze soep binnen 20 minuten op tafel staat! Het recept lees je hier.

4. Champignonsoep

Sommige gerechten zijn echt van die classics, waarvan het extra leuk is als je ze zelf kunt maken. En dus hoort-ie gewoon in deze 10x warme soepen. Het gaat om deze klassieke champignonsoep, want zeker met dit koude weer gaat er niets boven een goed soepje, toch? Bekijk het recept hier.

5. Pompoensoep

pittige pompoensoep met kokosmelk

Hallo makkelijke, snel soepje, zonder ellenlange benodigdhedenlijst! Deze frisse pompoensoep is ideaal voor een dag waarop je geen zin heb om al te veel moeite te doen in de keuken, maar toch gezond wil eten. Aantal benodigdheden? 4. Eitje dus. Bekijk het recept hier.

6. Kippensoep

Dit is een toprecept voor als je ziek(ig) bent of een van je huisgenoten of gezinsleden dat is. Als je ziek bent, heb je hier toch sowieso behoefte aan? Maar ook gewoon op een doordeweekse dag, is-ie natuurlijk heerlijk. Bekijk deze klassieker hier.

7. Groentesoep

groentesoep-bord-zij-chickslovefood

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken in deze 10x warme soepen is een heerlijke groentesoep. Nou, hier is-ie!

8. Croutons

Je kent het vast wel: je haalt een heerlijk vers brood in huis, maar voordat je het weet begint ‘t al droog te worden. Wat moet je dan met het brood wat je nog hebt liggen? Heel simpel: croutons maken! Het kan eigenlijk met alle soorten brood. Erg lekker om door een salade te doen of bij een homemade soepje. Hoe je dat doet, lees je hier.

9. Uiensoep

Super yummy, heel makkelijk te maken en het vult ook nog eens goed. Bekijk het recept hier.

10. Erwtensoep

We sluiten deze 10x warme soepen af met een echte erwtensoep. Want zeg nou zelf, zo’n kop warme snert is toch heerlijk op een koude winterdag? We maken ‘m natuurlijk van spliterwten, aardappels en knolselderij. Hoe precies? Dat lees je hier.

 

 

Dit recept is geschreven op 16-03-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member