×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Home made groentensoep

In de zomer zoek je de feestjes buiten op, in de winter maak je het feestje in huis. Dus kaarsjes aan als het schemerig wordt, onder een plaidje op de bank series kijken en Hollandse pot maken. Heerlijk toch? Ja, ik vind van wel. Ondanks dat ik kou soms vreselijk vind, ben ik een romanticus die bij straten vol herfstbladeren hele gezellige, filmtaferelen voor me zie. Met warme chocolademelk en een openhaard. Nou goed, even to the point: ik heb op zo’n herfstige, frisse dag in een romantische bui bedacht dat ik zelf groentensoep wilde maken. En ik belandde daadwerkelijk ‘s avonds met familie en een kop soep aan tafel. Smile.

Mijn doel was om echt vanaf nul te beginnen en zonder bouillonblokjes allereerst mijn eigen groentenbouillon te trekken. Ui, wortel, knolselderij, laurier. De hele reutemeteut zette ik aan maar na een uur was het water nog steeds heel flauw. Misschien te weinig zout en ik was knoflook vergeten. Maar ik vond het zo geen soepsmaak hebben dat ik toch koos voor een alternatief met bouillonblokje. En dat smaakte echt zó oldschool lekker. Deze komt dus vaker op tafel. En hierbij dan wel gelijk een oproep aan mensen die soep zonder bouillonblokje maken: wat is het geheim?? Ow ja, enne ik maak de soep met mihoen, zodat -ie tarwevrij is.

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Serveren in een kom en wachten maar op die filmachtige setting met onverwachte vrienden en/of familie die spontaan langs komen!”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 30-10-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member