×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x tropische toetjes

We hebben 10x tropische toetjes verzameld, want voor een lekker toetje zijn we altijd te porren. Als er dan ook nog eens een tropisch tintje bij komt kijken, springen we helemaal een gat in de lucht ;).  Dat snap je vast meteen bij het zien van de recepten hieronder. Zo komt er een prachtige witte chocolade kwarktaart met passievrucht voorbij, maar mag er ook zeker geen tiramisu met mango en witte Oreo in dit lijstje ontbreken. Dus, wie is er ready voor een partij heerlijke desserts?!

Zin in een tropisch ontbijtje? Ga dan voor deze gezondere cheesecake ontbijttaart.

1. Witte chocolade cheesecake met mango

Waar zouden we toch zijn zonder mango. We bakken en koken maar wat graag met deze gele vrucht. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze witte chocolade cheesecake? De bodem maken we van Bastognekoeken en de vulling natuurlijk van roomkaas. Met een topping van mango heb je hier een onweerstaanbaar dessert in handen.

Witte chocolade cheesecake met mango

2. Nectarinetaart

Ook deze zomerse nectarinetaart is een echte aanrader: hij is heerlijk zacht, een beetje sponzig en dankzij de nectarines lekker zoet. Het gaat hier eigenlijk om een variant op de bekende ‘tarte tatin‘, want na het bakken draai je deze taart om.

10x tropische toetjes

3. Tiramisu met mango en witte Oreo

Yes, Oreo-time! En niet zomaar Oreo’s, maar witte chocolade Oreo’s. We verkruimelen de populaire koekjes en maken er in combinatie met mango, mascarpone en sterke koffie een heerlijke tiramisu van. Geen fan van koffie? Vervang deze dan door een beetje chocolademelk; ook lekker!

10x tropische toetjes

4. Witte chocolade kwarktaart met passievrucht

Niks tropischer dan passievrucht, dus natuurlijk vind je die ook terug in deze 10x tropische toetjes. Ziet deze witte chocolade kwarktaart er niet fantastisch uit? Je maakt ‘m met digestive biscuits, slagroom en een flinke portie kwark.

Witte chocolade kwarktaart met passievrucht

5. Gezonde split-ijsjes

Zelfs de regen van afgelopen dagen weerhoudt ons niet van zelf ijs maken. Ken je deze split-ijsjes al? Het is een gezonder alternatief op de klassieker, want we maken ze alleen met sinaasappels, Griekse yoghurt en een beetje honing.

Gezonde split ijsjes

6. Tropische cheesecake met citroen, limoen en passievrucht

Tja, je weet hoe gek wij zijn op cheesecake, dus say hello tegen de tweede variant in dit lijstje. Deze keer komen daar maar liefst drie vruchten bij kijken: citroen, limoen én passievrucht. Deze frisse sinner maak je verder met lemon curd, amandelen en je favoriete brosse koekjes.

10x tropische toetjes

7. Limoncello cake

Limoncello-lovers, deze is voor jullie: limoncello cake. Wat is-ie toch verschrikkelijk lekker. De baktijd valt reuze mee, want hij staat binnen 1,5 uur op tafel. Serveer met een dikke laag glazuur en enjoy!

Limoncello cake

8. Tropische haverpannenkoeken met kwark

Dit lijstje gaat alle kanten op: van taart tot tiramisu en van cake tot zelfgemaakte ijsjes. Inmiddels zijn we bij tropische haverpannenkoeken aangekomen. Wat ze tropisch maakt, vraag je? De mango en kokosvlokken natuurlijk!

Tropische haverpannenkoeken met kwark

9. Kokos-limoenijs

Even terug naar dat zelfgemaakte ijs, want daar hebben we nog veel meer recepten van. Ken je deze tropische variant met kokos en limoen bijvoorbeeld al? Heerlijk fris en superlekker!

10x tropische toetjes

10. Citroenpavlova met hazelnoten

Het blijkt maar weer eens: time flies when you’re having fun. Want jup, dit is alweer het laatste dessert in deze 10x tropische toetjes. Maar niet getreurd, hoor. We sluiten namelijk af met een ontzettende knaller. Deze fotogenieke citroenpavlova met hazelnoten en zelfgemaakte lemon curd wil je écht een keer gemaakt hebben.

Citroenpavlova met hazelnoten

Dit recept is geschreven op 15-07-2021

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member