×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x recepten met citroen

Vandaag delen we 10x recepten met citroen. Want when life gives you lemons, dan maak je daar limonade van. Of tiramisu. Of pavlova. Ach, er zijn zoveel opties. Wij zetten in ieder geval tien heerlijke recepten voor je op een rij. Ga voor een fris diner, gezonder baksel of lekkere sinner. Keuze genoeg, dus kies zelf maar waar je zin in hebt!

En dan is er natuurlijk ook nog het zusje van de citroen, namelijk de limoen. Daarmee maak je bijvoorbeeld deze heerlijke no bake key lime pies.

1. Lemon lava cakejes

Lava cakejes moeilijk? Echt niet! Dankzij ons recept maak je ze namelijk gewoon zelf. Ga binnenkort eens voor deze variant met witte chocolade en lemon curd. Let wel op dat je ze niet te lang bakt, want dan gaat de lava verloren.

Lemon lava cakejes

2. Citroenpavlova met hazelnoten

Steel de show met deze prachtige citroenpavlova met hazelnoten. Ze zijn mega fotogeniek, maar ook nog eens hartstikke lekker. Deze sinner bestaat uit zoete meringues en zelfgemaakte lemon curd.

Citroenpavlova met hazelnoten

3. Romige pasta met groene asperges

Hup, raspen maar! Deze romige pasta met groene asperges wil je vanavond namelijk écht op tafel zetten en daar heb je citroenrasp voor nodig. Maak af met Parmezaanse kaas en geniet van een heerlijk frisse maaltijd.

Romige pasta met groene asperges

4. Hele dorade uit de oven

Alles in deze 10x recepten met citroen is verschrikkelijk lekker, maar deze hele dorade uit de oven is toch wel een hoogtepunt. Verse vis met knoflook en citroen; we love it! Haal de dorade bij de visboer en vraag hem of haar om de vis schoon te maken.

Hele dorade uit de oven

5. Gezondere cake met yoghurt en citroen

Citroen smaakt heerlijk in sinners of romige gerechten, maar de vrucht zelf bevat heel veel goede stoffen. Het is dan ook geen verrassing dat citroen een populair ingrediënt is in gezondere gerechten, zoals deze gezondere cake met yoghurt en citroen.

Gezondere cake met yoghurt en citroen

6. Zalm met kruidenkorst

Terug naar de vis, want deze zalm met kruidenkorst mag absoluut niet ontbreken in deze 10x recepten met citroen. Wij bakken ‘m samen met broccoli en krieltjes in de oven, maar je kan deze zalmfilet met nog veel meer gerechten combineren.

Zalm met kruidenkorst

7. Citroen cheesecake

Je weet ‘t: chicks love cheesecake. Het zal je dus niet verbazen dat we ook een variant met citroen op ons blog hebben staan. En dat is maar goed ook, want wat is deze cheesecake met vanille-citroenvulling toch ongelofelijk lekker.

Citroen cheesecake

8. Lemon meringue taart

Alweer zo’n beauty! Zou het de citroen zijn? Of kunnen wij gewoon heel goed bakken? 😉 Hoe dan ook, deze taart met citroen moet je echt proberen. Hij heeft een knapperige bodem, frisse vulling en luchtige topping van meringue. Bakkers klaar? Bakken maar!

Lemon meringue taart

9. Citroenrisotto

Simpel, maar oh zo lekker. Deze heerlijk frisse citroenrisotto is een echte gangmaker op een zomerse avond. In combinatie met de zachte geitenkaas wordt de risotto ook nog eens lekker romig. Daar houden we van!

Citroenrisotto

10. Limoncello tiramisu

We blijven in zomerse sferen met deze limoncello tiramisu, waarbij de citroen een frisse draai aan het klassieke dessert geeft. Het is de perfecte afsluiter van een lekker diner (of van een 10x recepten met citroen-lijstje 😉 ).

Limoncello tiramisu

Dit recept is geschreven op 03-06-2021

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member