×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x makkelijke barbecue-recepten

Het barbecueseizoen is in volle gang, en wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Daarom: 10 makkelijke barbecue-recepten die ook nog eens onweerstaanbaar zijn.

1. Spareribs – zelf maken

Spareribs

Spareribs, love them! Heerlijk mals gebakken uit de oven of van de barbecue met een lekker zoete en sticky marinade eroverheen…

2. Vega spiesjes van gemarineerde paddenstoelen

Over marinades gesproken: deze gemarineerde paddenstoelen MOET je proberen!

3. Maiskolven met kruidenboter

10x makkelijke en indrukwekkende barbecue recepten

Maïskolven van de barbecue; we love it! Je maakt ze met slechts 4 ingrediënten: roomboter, verse peterselie, knoflook en – shocker – maïs.

4. Mexicaanse kipburger met guacamole

10x makkelijke en indrukwekkende barbecue recepten

Zelfgemaakte burgers zijn lekker, maar als je ze ook nog eens op de barbecue bereidt, zijn ze gewoonweg onweerstaanbaar. Jup, deze Mexicaanse kipburger is dus écht het proberen waard!

5. Gezondere bloemkoolsteak

Een vegetarisch gerecht dat steeds meer in opkomst is, is de bloemkoolsteak. Bereid de groente op de barbecue voor een heerlijke rooksmaak. Jum!

6. Pizza’s van de bbq

pizza-van-de-bbq-zijkant-chickslovefood

Wist je dat je ook zonder pizzasteen prima pizza’s van de barbecue kunt maken?

7. Pittige aubergines van de bbq

Wil je toch nog een beetje healthy doen? Maak dan deze pittige aubergines met Griekse yoghurt, granaatappelpitjes en gezouten amandelen.

8. Vega spiesjes met aardappel en rode ui

Staan er vanavond aardappelen op het menu? Verwerk ze dan in deze lekkere vega spiesjes. Je hebt alleen nog een rode ui en een beetje tijm nodig; that’s it!

9. Beste vismarinade ooit

Vraag je je af hoe je visfilet nou écht lekker kunt marineren? Nou, zo dus: met verse kruiden, citroen en extra vierge olijfolie.

10. Gepofte zoete aardappel met pulled chicken

En last but not least van de makkelijke barbecue-recepten: zoete aardappel met pulled chicken. Wist je al dat je (zoete) aardappels prima op de barbecue kunt poffen?

Dit recept is geschreven op 29-07-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member