×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5 or less

Pasta pesto met rucola

Een heerlijk 5 or less’je vandaag: Pasta pesto met rucola. Een klassieker die niet mag ontbreken op onze site. Maak ook eens een andersoortige pesto zoals deze met doperwten of eentje met broccoli. Deze keer dus met geroosterde cherrytomaten uit de oven, rucola en pijnboompitten.

Pasta pesto

Pasta pesto is niet een bepaald recept, maar een verschillende recepten waarbij de pasta niet wordt klaar gemaakt met een gebruikelijke saus van tomaten, maar met pesto. Pesto, er zijn verschillende soorten waarvan de groene en de rode pesto het meest bekend zijn, kun je in ieder supermarkt kopen in een glazen potje. De meeste soorten die je kunt kopen zijn prima van smaak en eigenlijk ook helemaal niet duur. Op deze manier kun je vrij snel een pasta pesto maken.

Herkomst pesto

Pesto of pesto alla genovese (uit Genua) is een Italiaanse saus, oorspronkelijk gemaakt door (Ligurische) olijfolie, basilicumblaadjes (uit Pra, een wijk in Genua), knoflook (uit Vessalico), zeezout, pecorino of Parmezaanse kaas, en pijnboompitten fijn te malen. De ingrediënten werden in een vijzel tezamen fijngewreven. Vandaar de naam ‘pesto’ = gestampt. Het gestampte resultaat heeft een smeuïge textuur.

Pesto wordt vaak verward met of ondergebracht bij tapenade. Tapenade echter bevat in ieder geval kappertjes en vaak ook olijven. Een Siciliaanse variant, pesto alla trapanese, soms rode pesto genoemd. Deze variant wordt bereid met onder meer tomaten en amandelen.

Meer inspiratie?

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Lekker met wat geraspte kaas on top.”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 06-10-2020

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member