×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Making of THE cookbook #2

Ons leven stond de afgelopen weken in het teken van HET 5 or less-kookboek. Wat is het een hoop werk om een kookboek te maken. Heel tof om te doen, maar perfectionistisch als wij zijn, ook heel tijdrovend. Hebben we in deel 1 van the making of laten zien hoe het er aan toe ging op de ‘set’ van de cover-shoot, vandaag geven we een  kijkje achter de schermen bij het maken van het manuscript en de fotoshoot-marathon waarin we 78 recepten moesten maken en fotograferen plus ook nog poseren voor de kiekjes van onszelf!

aanbiedingsbrochure

Ja, het is hard werken zo’n boek. Maar het is het zó waard, dat realiseren we ons vooral als we worden geconfronteerd met jullie lieve reacties en zo’n prachtig stuk over ons in de aanbiedingsbrochure van onze uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Ondertussen schreven wij het 75 pagina’s tellende manuscript. En dat betekent niet alleen schrijven, neeej… Eerst koken, proeven, nog eens koken en als het écht een toprecept was, het recept uitschrijven voor het boek. Veel tekst, maar ook veel foto’s! Ons boek zal uiteindelijk 144 pagina’s hebben.

78 recepten later, volgde een schrijfmarathon van 3 dagen waarin we onder andere het voorwoord en de inleiding hebben geschreven, gevolgd door een correctieronde waarbij we elk recept met een loep hebben gecontroleerd. En ja, dan zie je er aan het einde van zo’n weekend níet best meer uit…

boek1

We maakten dan ook een sprongetje van vreugde toen we het definitieve manuscript inleverden. Veel tijd om te feesten hadden we niet, want de fotoshoot van de 78 gerechten stond alweer voor de deur. De styling van de foto’s hebben we zelf op ons genomen, wat betekende dat er servies geshopt moest worden. En dat shoppen was zo zwaar, dat de nodige ontspanning ook werd gepakt…

shoot1

En dan was hét moment daar: de start van DE fotoshoot. We hadden de keuken van mijn ouders gekozen als locatie, omdat deze veel ruimte biedt en aansluitend een groot dakterras heeft.  Hier werden maar liefst 6 tassen boodschappen uitgestald, 3 bakken servies en een krat verse kruidenplanten.

servies

versekruiden

De set van deze dagen was het dakterras waarop onze TOP fotograaf Harold Pereira zijn studio had gebouwd. Gelukkig hadden we 4 dagen goed weer!

studio

En toen was het gas geven maar: 78 gerechten koken, stylen en klikken. Bekijken. Foto goed genoeg? Nee? opnieuw. Het werd een rotzooitje van jewelste, haha.

keuken

fotograaf

En nadat Harold alle 78 gerechten op de foto had gezet, was het tijd voor mooie jurkjes, bubbels en onze mannen. Tijd voor wat kiekjes van onszelf en onze 3 mannen 🙂

shooot

onzemannen

babymodel

shootmannen2

mannen

itsawrap

En toen was het klaar. Wow, it’s a wrap! Wat waren we moe, maar wat zijn we trots!

Nog heel even wachten, dan kunnen jullie het eindresultaat zelf doorbladeren. Ons boek verschijnt 3 september.

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN TWITTER!

Dit recept is geschreven op 19-05-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member