×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

7x kidsproof kerstontbijtje

“It’s the most wonderful time of the year”, of nouja; het is weer bijna zover! 🙂 En dat betekent, naast sneeuw, kaarsjes en natuurlijk een boom, dat het ook weer tijd wordt om na te denken over het Kerstdiner én het Kerstontbijt. En omdat onze little ones gedurende de maanden november en december al flink zijn verwend met pepernoten en kerstkransjes, hebben we voor het Kerstontbijt wat gezondere recepten in petto. Dus ben je op zoek naar een healthy en kidsproof kerstontbijtje? Dit zijn onze favo’s!

1. Healthy amandelpancakes met banaan   
Deze amandelpannenkoeken met banaan smaken heerlijk zoet, zonder dat ze al te “zondig” zijn. Hoe kun je kerstochtend nou beter beginnen dan met de geur van versgebakken pannenkoeken…

2. Kokos pancakes 
Dankzij het kokosrasp op deze gezonde kokos pancakes met abrikoos wordt het hoe dan ook een witte kerst op het bordje van je little one.

3. Healthy ontbijtmuffins  
Maak je meerdere kleine hapjes voor bij het kerstontbijt, dan kunnen deze gezonde ontbijtmuffins niet ontbreken. Iedere little one vindt muffins lekker, toch?

4. Mini appelpannenkoekjes  
Schijfjes appel met een dun laagje beslag in een schattig formaat. Zo kan je little one genieten van pannenkoekjes, maar krijgt -ie toch wat vitamientjes binnen ;-).

5. Zoete aardappelmuffins  
Dit is echt zo’n recept waarvan je denkt YES! Deze muffins zijn een mix van zoete aardappel en pecannoten én ze zijn ook nog eens gezond. Extra handig; je kunt ze ruim van tevoren maken en invriezen.

4. Havermoutmuffins  
Met wat havermout, banaan en walnoten maak je eenvoudig de heerlijkste muffins. In het kader van het delen van liefde, maakten wij ze in de vorm van hartjes. Maar, “gewoon” rond smaken ze net zo lekker ;-).

7. Kerststerren broodkrans  
Vindt jouw little one het leuk om mama te helpen? Deze kerststerren broodkrans kan je kleintje zelf rijgen. Leuk om neer te leggen als eetbare decoratie op de ontbijttafel.

Fijn Kerstontbijt!

schermafbeelding-2016-11-29-om-16-18-57

Dit recept is geschreven op 18-12-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member