×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

7 gezonde ingrediënten waarvan je dacht dat ze ongezond waren

Tegenwoordig is er zoveel over gezond eten te vinden, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar geen zorgen! Met deze 7 gezonde ingrediënten waarvan je dacht dat ze ongezond waren, laten we je namelijk zien dat ‘t allemaal best meevalt. 😉

Dit vind je misschien ook interessant: 10x dit zijn de beste weerstandverhogende ingrediënten.

1. Aardappel

Aardappel wordt steeds vaker neergezet als enorme bron van koolhydraten, maar vergeet niet dat deze groente ook veel vitamine C en B6 bevat! Deze vitaminen zitten vooral in de schil, dus ga bijvoorbeeld eens voor een van deze gepofte zoete aardappels.

2. Rode wijn

Ja, een wijntje op z’n tijd is helemaal niet zo slecht. Zo kan rode wijn helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Maar onthoud: alhoewel het misschien wel zo voelt, dit is natuurlijk geen medicijn. 😉 Geniet met mate dus!

3. Popcorn

Kant-en-klare popcorn bevat veel suiker, zout en vet. En als je popcorn zelf maakt? Nou, dat kan dus best verantwoord zijn! Kijk maar eens naar deze popcornballetjes.

4. Pure chocolade

Hopelijk houd je net als wij van pure chocolade, want dit fijne ingrediënt is rijk aan antioxidanten en is een bron van verschillende mineralen zoals ijzer, magnesium en zink. Disclaimer: dit gaat wel alleen op bij chocolade van minimaal 70% cacao. Trek? Check dan deze healthy lions.

5. Koffie

Teveel koffie is niet goed, maar twee kopjes per dag kunnen bijdragen aan een gezonde en snellere vetverbranding. Zin om te bakken? Ga dan voor deze gezonde breakfast bars met koffie.

6. Pindakaas

Wist je dat pindakaas uit maar liefst 28% eiwit bestaat? Veel mensen schrijven pindakaas af omdat ze denken dat ‘t te vet is, maar eigenlijk bestaat dit ingrediënt voornamelijk uit verzadigde vetten. Maar we zijn er nog niet, want pindakaas is ook nog eens een bron van vitamine E, vitamine B6, magnesium, phosphorus, zink en koper. Een flinke lijst met voordelen, dus ga lekker aan de slag met deze pindakaas-banaanrepen.

7. boter

Oké, we claimen hier heus niet dat boter gezond is. Maar wist je dat boter wel een stuk gezonder is dan margarine? In beide producten zitten namelijk evenveel calorieën, maar margarine bevat, in tegenstelling tot boter, ook veel transvetten. Deze vetten zijn slechter voor de gezondheid dan de verzadigde vetten in boter.

Dit recept is geschreven op 19-03-2022

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member