×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

12x wist-je-datjes over koffie

Een paar weken geleden was ik met Philips in Bologna om te vieren dat Saeco (een merk van Philips) 30 jaar bestaat. Daarom namen we een kijkje te nemen bij de fabriek én hoorde ik alles over de nieuwe espressomachines, wauw! Een paar dagen héérlijk genieten van de Italiaanse zon, het overheerlijke eten en natuurlijk: koffie! Want daar zijn de Italianen goed in. Maar ook in Nederland wordt koffie steeds belangrijker. Zelf ga ik het liefst iedere dag een goede cappuccino drinken in een leuk koffietentje en gelukkig zijn die inmiddels op iedere straathoek te vinden in de grotere steden. I love it!

mok3

Ook thuis ga ik inmiddels graag aan de slag om iets van m’n koffietje te maken. Het echte Italiaanse gevoel met een geurige koffie, een lekker dikke laag schuim én een jummy koekje. Na mijn reisje naar Bologna ben ik een echte koffiekenner. Zo weet ik bijvoorbeeld dat het schoonmaken van de machine heel belangrijk is voor de smaak, maar dat dit echt geen gedoe meer is door de nieuwe filters en technologieën van Saeco. Ben benieuwd hoeveel jij al weet! 🙂

12x wist je dat…

1. Wij in Nederland gemiddeld zo’n 4,5 kopje koffie per persoon per dag drinken?

2. En hoe noordelijker in Europa, hoe meer koffie er per dag gedronken wordt? Grappig toch, dat wij dus meer koffie drinken dan in Italië.

3. Geur echt heel erg belangrijk is voor hoe we koffie beleven. Een goede geur zorgt ervoor dat we de koffie gelijk een stuk lekkerder vinden, en is dus nog belangrijker dan smaak.

4. Geur en smaak hand in hand gaan. Want hoe verser de koffie, hoe beter de geur. Maar ook: hoe beter de smaak! Wanneer je zelf koffie maakt met verse espressobonen krijg je een heerlijke geurige, smaakvolle koffie.

5. Melk bijna het belangrijkste is bij het maken van een goede cappuccino? Om de smaak het beste naar voren te laten komen moet je melk met een neutrale smaak nemen. Met amandelmelk bijvoorbeeld verandert de smaak van de koffie heel erg. Verse, volle melk heeft geen bijsmaak en is daarbij ook perfect voor een dikke schuimlaag.

6.  Je met de espressomachines van Saeco elke koffie kunt zetten die je maar wilt? Espresso, cappuccino, latte macciato, you name it. Er is zelfs een app waarmee je ieder drankje helemaal kunt aanpassen naar wat jij lekker vindt. Hoe handig! Klik hier voor meer info.

7. In Italië, als ultiem traditioneel koffieland, cappuccino vaak wordt gedronken als onderdeel van het ontbijt? En dan samen met een croissant. Mmm, hoe bedoel je fijn begin van de dag?

8. Donkere koffiebonen sneller verbranden en daarom minder sterke koffie geven?

9. En je daarom dus ook lichte koffie moet drinken als je een caffeïneshot nodig hebt? Namelijk, hoe donkerder de koffie gebrand wordt, hoe meer de hoeveelheid cafeïne daalt.

10. Er ook een espresso macchiato bestaat? Dit is een normale espresso, maar dan met een eetlepel warme geschuimde melk erop. Geeft net een speciale touch, leuk!

11. Er heerlijke Italiaanse koekjes zijn die perfect smaken bij een kopje koffie? The Italians love something sweet! Amandel is een smaak die terugkomt in koffie en daarom wordt dit ook gebruikt in een koekje. Zin om te bakken? Maak dan deze simpele, fijne variant met pistache.

12. Wij ook een héle leuke koffiemok verkopen? Voor een goede bak koffie is -ie perfect, want er past lekker veel in! 🙂 Klik hier!

DE ZESDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER

BolognaPISTACHE-AMARETTI-KOEKJES4

Dit recept is geschreven op 01-07-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member