×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x stamppot met 5 ingrediënten

Stamppot, don’t you love it? Je kunt er alle kanten mee op en het is hartstikke simpel. Deze 10x stamppot met 5 ingrediënten staat bomvol heerlijke inspiratie. Zo maken we een Italiaanse variant, maar gaan we ook aan de slag met brie en rozijnen. Snel verder lezen dus, want dit gaat in de smaak vallen!

Doe eens gek en maak stamppotkoekjes van je leftovers.

1. BROCCOLISTAMPPOT

We trappen dit lijstje af met deze stamppot van broccoli en zongedroogde tomaat. De pijnboompitjes zorgen voor net wat extra crunch; lekker!

Broccolistamppot

2. Zoete aardappel-andijviestamppot 

Vervang die gewone aardappels eens door zoete aardappels. Wij transformeren deze oranje groente regelmatig tot een stamppot en dat levert heerlijke resultaten op, zoals deze andijviestamppot met oude kaas.

Zoete aardappel-andijviestamppot 

3. Paksoistamppot met vegaballetjes

Deze variant laat maar weer eens zien dat stamppot echt niet altijd Oer-Hollands hoeft zijn, want de paksoi, ketjap en gebakken uitjes geven ‘m een heerlijke Oosterse twist!

10x stamppot met 5 ingrediënten

4.Stamppot van zoete aardappel met rucola en Parmezaan

Kijk, daar heb je weer zo’n stamppotje van zoete aardappel! Dit keer is-ie gecombineerd met Parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten.

Stamppot van zoete aardappel en rucola en Parmezaan

5.BROCCOLI-SPINAZIESTAMPPOT MET HALLOUMI

Halloumi is een van onze favo kazen en daarom komt-ie regelmatig terug op ons blog. En ja hoor, ook hier in deze 10x stamppot met 5 ingrediënten is-ie van de partij! 😉  We serveren de grillkaas op een groen stamppotje van broccoli en spinazie.

Broccoli-spinazie stamppot met halloumi

6.GEZONDERE ZUURKOOLSCHOTEL

Deze zuurkoolschotel is een leuke variatie op de klassieke zuurkoolstamppot. Met zoete aardappel, walnoten en geitenkaas zet je in een handomdraai een topgerecht op tafel. En extra fijn: hij is ook nog eens gezond(er)!

10x stamppot met 5 ingrediënten

7. ZOETE-AARDAPPELSTAMPPOT MET PISTACHENOTEN EN VIJGEN

Wie denkt dat fruit en hartig niet samengaan, kent deze stamppot nog niet! De zoete smaak van de vijgen en zoete aardappel is namelijk heerlijk in combinatie met de zoute feta. Maak af met rucola en pistachenoten en that’s it.

10x stamppot met 5 ingrediënten

8. Italiaans stamppotje

Dit Italiaanse stamppotje is het enige niet-vegetarische gerecht in deze 10x stamppot met 5 ingrediënten. Wat er allemaal in zit? Parmaham, courgette, Italiaanse kruidenpijnboompitjes en kruimige aardappels.

10x stamppot met 5 ingrediënten

9. Witlofstamppot met brie en rozijnen

Brie door je stamppot? Goed idee! Deze romige stamppot met witlof, rozijnen en brie is namelijk een echte knaller en staat al in een half uurtje op tafel.

Witlofstamppot met brie en rozijnen

10. Zoete aardappelstamppot met mozzarella 

Tot slot nog eens een lekkere zoete aardappelstamppot. Deze laatste variant maak je met mozzarella, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes. Dat wordt genieten, want hij is naast supersnel ook nog superlekker!

Zoete aardappelstamppot met mozzarella 

Dit recept is geschreven op 26-02-2022

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member