×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x recept met overgebleven eiwit of eigeel

Sinners, gezonde tussendoortjes… we love bakken, dat is duidelijk. Toch gebeurt het nogal eens dat je met ingrediënten blijft zitten. In principe geen probleem, maar wat als het nou overgebleven eidooiers en eiwitten zijn? Wat moet je daar dan mee, want weggooien is zonde!

Overige eiwitten eidooiers

In veel bakrecepten gebruik je het hele ei,  maar hier en daar heb je een eiwit en eidooier over. Misschien ben je geneigd die weg te gooien… maar STOP! Wij hebben een lijstje 5x wat te doen met overgebleven eiwitten én  5x recepten met overgebleven eidooiers voor je gemaakt. Dat resulteert, heel vervelend, in vooral veel sinner recepten ;).

5x recept met overgebleven eiwit
Verantwoorde hazelnootschuimgebakjes
Als je eiwitten stijf klopt en in de oven bakt, worden het schuimpjes.  Heer-lijk. Deze chewy hazelnootschuimgebakjes zijn daarom een must om te maken als je eitwitten over hebt. En ze zijn ook nog eens verantwoord!
Fruitig toetje met meringue
Dit toetje is heerlijk fris door de fruitsaus en crunchy door de  homemade meringues. Een enorme sinner, maar hoe kan het ook anders als je een toetje maakt? ;).
Pistache amaretti koekjes
Amaretti koekjes zijn Italiaanse koekjes van amandelen . Easy om zelf te maken en wij maakten ze net even wat lekkerder door er pistachenootjes doorheen te doen!
Kokos vogelnestjes
Grote kans dat je alle ingrediënten voor deze kokos vogelnestjes al in huis hebt. En als je dan toch met overgebleven eiwitten zit, kun je deze nestjes net zo goed vandaag nog maken. Lang leve de lente!
Meringue notentaart
Je hebt ons misschien al door: met eiwitten moet je eigenlijk gewoon heerlijke meringues maken. Voor deze notentaart heb je -behalve een flink aantal eiwitten- niet veel nodig. En het resultaat is behoorlijk spectaculair!

5x recept met overgebleven eidooier
Gekleurde ravioli met geitenkaas en walnoten
Dit recept is wellicht niet zo snel en easy als je van ons bent gewend, maar hier wil je écht langer voor in de keuken staan.  Zelfgemaakte ravioli (pasta in general) is heerlijk en echt worth the time!
– Steak Tartare
De klassieke steak tartare kan niet ontbreken in een lijstje wat te doen met overgebleven eidooiers. Een klassiek gerecht, snel, skinny en met maar zes ingrediënten.
Vanillevla met blauwe bessen
Vergeet de pakken uit de supermarkt! Met dit recept maak je gewoon zelf die klassieke vanillevla.
– Chocolate chip cookie cake
Als je van chocoladetaart houdt, kan je deze taart omschrijven als een verbeterde versie daarvan. Chocolate chip cookie cake. You heard us!  Pas op, dit is verslavend lekker.
– Speltpretzels
Een klassieke New York snack, maar dan uiteraard zelf gemaakt én met speltbloem. En wij eten ze gewoon als ontbijt of lunch, dat kan net zo makkelijk.

Tip:  eiwitten kun je gewoon invriezen!

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK KOPEN, KLIK HIER!
ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE TIENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER EN YOUTUBE!

wat doen met overige eiwitten

Dit recept is geschreven op 04-05-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member