×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x ovenschotels met 5 ingrediënten

Héérlijk, die ovenschotels. Je hoeft alleen een beetje voorbereidingswerk te doen, en vervolgens doet de oven de rest. Kun je ondertussen de boel opruimen, de kinderen van school halen of lekker netflixen. Wat je maar wil. Enne, dat voorbereidingswerk stelt ook niet zoveel voor, met deze razendsnelle 10x ovenschotels met 5 ingrediënten!

1. Pizza salami schotel met 5 ingrediënten

Ben je gek op salami? Op kaas? Op tomatensaus? Hou je van pasta én pizza? Als dit check, check, DUBBELCHECK is voor jou dan is deze ovenschotel helemaal jouw ding!

2. Aspergeschotel ham-kaas met 5 ingrediënten

Je kent vást de traditionele witlofschotel met ham en kaas wel. Deze klassieker hebben wij een kleine twist gegeven, door de witlof te vervangen door witte asperges. Heerlijk!

3. Preischotel met gehakt met 5 ingrediënten

Deze preischotel met gehakt met 5 ingrediënten is er weer zo eentje. Met een paar ingrediënten flans jij deze preischotel al binnen 10 minuutjes in elkaar. Daarna even de oven in en 20-25 minuten later staat -ie voor je neus.

4. Orzo met paddenstoelen – 5 ingrediënten

Deze heerlijke ovenschotel met 5 ingrediënten bestaat uit orzo, paddenstoelen, spinazie, groentebouillon en Parmezaanse kaas. That’s it en de combi is goddelijk.

5. Italiaanse kapsalon met 5 ingrediënten

Kapsalon, je kent het ongetwijfeld wel van de plaatselijke shoarmatent bij je in de buurt. Maar heb je het al eens zelf gemaakt? Deze Italiaanse kapsalon met 5 ingrediënten is namelijk onweerstaanbaar!

6. Vega kip-pesto ovenschotel met 5 ingrediënten

Met deze vega kip-pesto ovenschotel met 5 ingrediënten geven we een twist aan de klassieke pasta pesto. De pesto maken we met kaas, knoflook en spinazie en we maken de schotel af met vegetarische kipstukjes. En je hebt er maar een kwartier voorberedingswerk aan.

7. Ravioli-lasagne met maar 5 ingrediënten

Vandaag combineren we twee overheerlijke Italiaanse klassiekers met elkaar in deze ravioli-lasagne met maar 5 ingrediënten. En zeg nou eerlijk, dit wil je toch gewoon voor je neus hebben staan vanavond?

8. Romige orzo ovenschotel met 5 ingrediënten

Voor deze romige orzo ovenschotel met 5 ingrediënten heb je niet veel nodig: slechts vijf ingrediënten, één ovenschaal en je bent feitelijk maar 5 minuutjes echt bezig! De rest van het werk doet de oven.

9. Orzo ovenschotel met 5 ingrediënten

Ken jij orzo al? Deze pastasoort heeft de vorm en grootte van rijst, maar ís gewoon pasta en heeft dus ook die heerlijke smaak van pasta. Orzo (ook wel riso genoemd) is smeuïg en superlekker in salade, soep of in deze orzo ovenschotel met maar 5 ingrediënten!

10. Gnocchi-ovenschotel met 5 ingrediënten

Oeh, zin in gnocchi? Ga dan voor deze makkelijke ovenschotel! Tomatensaus, mozzarella, paprika’s en knoflook er bij en hoppa.. genieten maar.

Dit recept is geschreven op 25-04-2024

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member