×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x makkelijke risotto

We LOVE risotto. Het is goddelijk, je kunt het serveren aan gasten zonder de indruk te wekken dat je je er makkelijk van afmaakt, maar ondertussen kán het dus wel degelijk makkelijk zijn. Daarom: 10 van onze favorieten die je zo in elkaar flanst.

1. Gezonde risotto in 20 minuten

gezonde risotto

Gezonde risotto, need we say more? Eigenlijk niet, hè? Een gezondere manier, omdat we quinoa gebruiken in plaats van risottorijst.

2. Truffel-champignonrisotto

Risotto maken moeilijk? Nee joh! Probeer het maar eens zelf met truffel en champignon. En jup, dat is net zo lekker als ‘t klinkt.

3. Risotto met burrata

Ben je ready voor je nieuwe favo recept? Komt-ie: met burrata. Het water loopt ons alweer in de mond als we denken aan de combinatie van de romige kaas, kruidige rijst en gegrilde groene asperges.

4. Koolhydraatarme risotto

Op zoek naar een snel, gezond recept met weinig koolhydraten? Dan hebben wij dit recept met 6 ingrediënten voor je!

5. Risotto met andijvie en chorizo

Risotto met andijvie en chorizo-eindfoto

Wie had gedacht dat iets wat zo moeilijk lijkt, zo makkelijk te maken is? Deze met andijvie en chorizo is echt een koud kunstje.

6. Pompoenrisotto

Pompoenrisotto

Geloof ons, zo heb je risotto nog niet gegeten! Dit waanzinnig lekkere recept maak je door er pompoenpuree door te roeren en er wat gehakte walnoten overheen te strooien. Echt een geweldig idee, al zeggen we het zelf!

7. Risotto uit de oven

Risotto uit de oven

Risotto maken was nog nooit zo makkelijk! Bij deze topper doet de oven namelijk het werk voor je.

8. Risotto van bloemkoolrijst met garnalen

Deze van bloemkoolrijst met garnalen en groene asperges is perfect voor wanneer je zin hebt in een extra portie groente.

9. Snelle tomatenrisotto van zilvervliesrijst

Deze snelle tomatenrisotto van zilvervliesrijst wordt (de naam zegt ‘t al) gemaakt met zilvervliesrijst in plaats van risottorijst. Hierdoor is-ie niet alleen sneller klaar, maar zit je ook nét wat sneller vol en is je Italiaanse maaltijd een stukje gezonder.

10. Makkelijke risotto met prei

10x risotto

We maken één van Nina’s favo recepten. En dat met maar 5 ingrediënten: risottorijst, prei, groentebouillon, knoflook en wat Parmezaanse kaas.

Fan van makkelijke recepten? In ons 20 minutes or less-kookboek vind je er nog veel meer.

Dit recept is geschreven op 13-07-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member