×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x Kerst bijgerechten met 5 ingrediënten

Allemaal leuk en aardig, die voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Maar je moet bij een béétje kerstmenu natuurlijk ook denken aan de Kerst bijgerechten! Gelukkig hoeft ook dát helemaal niet moeilijk te zijn. Kijk maar, 10 bijgerechten met maar 5 ingrediënten!

1. Pommes duchesse van zoete aardappel
Ten eerste, aardappeltoefjes, Of aardappeldrolletjes aldus mijn (Nina’s) kids, haha. Maar de officiële naam: pommes duchesse. En ja, die maak je dus lekker zelf, met maar 5 ingrediënten. Kan van gewone aardappel, maar zoete aardappel is wel extra speciaal! Kijk hier!
Kerst bijgerechten

2. Gebakken aardappels met kruidenboter
En vervolgens deze dan, net even wat klassieker. Gebakken aardappelen met kruidenboter, een topcombi die iedereen lust! Ook deze piepers vind je in dit artikel. Je kunt ze bijvoorbeeld ook met knoflookboter maken!

3. Courgettepakketjes met ricotta
Mmmm, een gouwe ouwe van onze website. De fijne combi van groenten met een zachte kaas vind je in dit gerecht. Een heerlijke aanvulling op een wat zouter hoofdgerecht. Klik hier voor het recept voor deze leuke pakketjes. Je kunt ze bijvoorbeeld ook met aubergine maken!

4. Witlof met parmezaanse kaas
Zin in een makkelijk bijgerecht dat tegelijkertijd een pláátje op tafel is? Wij presenteren… gekarameliseerde witlof! Door de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten wordt deze ietwat bittere groente opeens een favoriet bij iedereen, let maar op! Klik hier!

5. Héél krokante Italiaanse aardappelparten
En vervolgens: friet. Want hoe gezond we soms ook kunnen doen, we zijn dol op frieten dopen in de mayo! Maarrr dan wel echt goede frieten. Deze krokante Italiaanse aardappelparten zijn gewoonweg goddelijk. Klik hier!

6. Salade caprese met gegrilde perzik
Op zoek naar een fijne salade voor Kerst? Nou, deze ziet er leuk uit, is heel makkelijk te maken én uiteraard gewoon lekker. Geen verse perziken te vinden? Dit kan ook prima met bijvoorbeeld perziken uit blik! Klik hier voor het recept.

7. Aardappelgratin tulband met 5 ingrediënten
Ziet hij er niet prachtig uit? Deze aardappelgratin tulband met 5 ingrediënten krijgt dankzij de gruyère een zachte en romige smaak. Dit 5 or less-recept zet je vliegensvlug in elkaar, en dan schuif je ‘m vervolgens nog een tijdje de oven in. Maar geloof ons, het is het wachten waard. Klik hier!

8. Eénpersoons aardappelgratins
Deze schattige schaaltjes bevatten een romige éénpersoons aardappelgratins afgetopt met ten eerste groene asperges en tenslotte hazelnoten. Jep, da’s heerlijk. En feestelijk! Bekijk het recept hier.

9. home made rosti rondjes
Tuurlijk ken je röstirondjes uit zo’n zak uit de vriezer. Prima! Maar nog meer prima als je ze lekker zelf maakt. Hoe? Dat ontdek je in dit recept.

10. luxe aardappelsalade
Tenslotte deze luxe salade. Ja heel luxe, haha. Want een aardappelsalade met haricots verts en eitjes is luxe toch? Ach, wat maakt het uit. Het is weer even wat anders en vooral erg lekker en kerstig, en wat ons betreft verdient -ie daarom een plekje in de lijst van kerst bijgerechten. Klik hier!

Dit recept is geschreven op 21-12-2022

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member