×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x gezonde verjaardagshapjes

Tien keer gezonde verjaardagshapjes op een rij, als dat geen feestje wordt… Lekkere hapjes op een verjaardag zijn zo verleidelijk, maar meestal niet super gezond. Dus vier jij binnenkort je verjaardag en wil jij je gasten eens wat gezondere hapjes voorschotelen? Dan is dit lijstje met 10x gezonde verjaardagshapjes ideaal voor jou. Ga jij voor de homemade guacamole met gezonde tortillachips of toch liever voor de eiwrap-rolletjes met gerookte zalm?

1. Guacamole met gezonde tortillachips

Gezonde tortillachips maak je gemakkelijk zelf van volkoren wraps. Serveer met een heerlijke homemade quacamole. Wedden dat je gasten hier blij van worden?!

Guacamole met gezonde tortilla chips

2. Gezonde snickerbites

Ook zoete hapjes kunnen niet ontbreken op je verjaardag toch?! Voor deze snickerbites heb je slechts drie ingrediënten nodig. Ze zijn ideaal om een dag van te voren te maken.

Gezonde snickerbites

3. Italiaanse filodeegcrackers

Zó simpel en ook nog eens zó lekker. Deze filodeegcrackers met o.a. olijven en maanzaad zijn binnen een kwartiertje klaar.

italiaanse filodeegcrackers

4. Eiwraps met gerookte zalm

Een hapje met gerookte zalm kan wat ons betreft niet ontbreken op een verjaardagsfeestje. Snijd de wraps gemaakt van ei in plakjes en serveer op een mooie plank.

eiwrap met gerookte zalm

5. Griekse filodeegplaattaart

Snijd deze filodeegplaattaart met spinazie, feta en olijven in kleine stukken en serveer als hapje. Dat wordt vechten voor de laatste stukjes.

Griekse filodeegplaattaart

6. Vietnamese loempia’s

Vietnamese loempia’s zijn ideaal om te serveren op een verjaardag. Serveer op een grote schaal met wat chilisaus. Je zelfgemaakte loempia’s uit de oven zijn op voor je het weet!

vietnamese loempia's

7. Gezonde twix

Deze gezondere variant op de twix reep maak je het best een dag van te voren klaar. Bewaar ze in de koelkast tot je ze wil serveren. Zo hoef je op je verjaardag weer wat minder te doen en heb je toch een heerlijk zoet hapje op tafel.

Gezonde Twix

8. Börek

Dit Turkse deeggerecht van filodeeg met een vulling van o.a. spinazie, feta en ui is een ideaal vegetarisch hapje voor op je verjaardagsborrel.

börek zelf maken

9. Gezondere appelflappen

Met slechts 6 ingrediënten maak je deze gezondere variant op een appelflap. Wedden dat deze binnen no time op zijn?!

gezondere appelflappen

10. Gezonde quesadilla’s

Simpel en lekker, dat zijn deze gezonde quesadilla’s met cottage cheese, aubergine en avocado. Bak ze even in de pan, snijd in stukken en je gasten kunnen allemaal een stukje pakken.

gezonde quesadilla

Dit recept is geschreven op 20-08-2020

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member