×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x gezonde broodtrommel recepten

Back to school! De vakantie is weer voorbij, dus het wordt tijd om weer even lekker gezond te doen. Daarom hebben we dit keer een lijstje met 10x gezonde broodtrommel recepten. Dit is toch veel leuker dan een bammetje met pindakaas?!

1. Kwarkbolletjes met rozijnen

We zoeten deze kwarkbolletjes met banaan en ze zijn in iets meer dan een half uurtje al klaar! Maak er meteen een heleboel en vries de kwarkbolletjes die je over hebt in, heb je meteen een voorraad voor de volgende keer.

kwarkbolletjes met rozijnen

2. Gezondere eierkoeken met groente

Een good old eierkoek, maar dan de healthy versie! Gezoet met appelmoes. Wordt deze gezondere eierkoek met verstopte groente (broccoli!) je nieuwe favo?

gezonde broodtrommel recepten

3. Rijstwafelpizza’s 

In slechts 10 minuten maak je deze mini pizza’s voor de lunch. Door de rijstwafel als bodem te gebruiken zijn ze een stuk gezonder en het formaat is ideaal voor in de broodtrommel!

gezonde broodtrommel recepten

4. Eiwraps met gezonde kruidenkaas

Wedden dat je kids zullen smullen van deze gezonde lunch? Met slechts 6 ingrediënten maak je deze eiwraps met een gezonde kruidenkaas gemaakt van cottage cheese, bieslook en peterselie.

Eiwraps met gezonde kruidenkaas

5. Sandwich op een stokje

Deze kleurrijke sandwich op een stokje is toch té leuk om in de broodtrommel van je kinderen te doen? Je kunt er heel makkelijk mee variëren, dat maakt ze ideaal om mee te geven.

gezonde broodtrommel recepten

6. Gezonde eiersalade

Deze eiersalade is gemaakt met Griekse yoghurt en daardoor een stuk gezonder dan de variant die je in de supermarkt koopt. Beleg het brood van je kinderen eens met deze zelfgemaakte eiersalade, wat je over hebt kun je gewoon nog een paar dagen in de koelkast bewaren.

gezonde broodtrommel recepten

7. Paprikabrood

Zijn je kids ook gek op paprika? Dan is dit brood, gemaakt van ei, havermeel, paprika en verschillende kruiden, echt een aanrader! Nog wat plakjes over? Je kunt dit invriezen en zo’n 3 maanden bewaren.

paprikabrood

8. Hartige sultana’s

Dit gezonde tussendoortje stop je vast al vaak in de broodtrommel van je kinderen. Maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zelf kan maken? In slechts 30 minuten bak je deze hartige sultana’s waar het hele gezin van zal smullen.

9. Haver-ontbijtkoek

Als we het over gezonde broodtrommel recepten hebben, kan deze haver-ontbijtkoek niet ontbreken. Hij is net zo lekker smeuïg als de ‘normale’ ontbijtkoek, maar wel een stuk gezonder.

gezonde broodtrommel recepten

10. Gezonde blauwe bessen muffins

Muffins zijn super handig om je vriezer te hebben liggen! Haal ze ‘s ochtends uit de vriezer, stop ze in de broodtrommel en je kids hebben een heerlijk tussendoortje.

blauwe bessen muffins

 

Dit recept is geschreven op 27-08-2020

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member