×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x filodeegtaart

Een lekker lijstje voor alle filodeegliefhebbers, deze 10x filodeegtaart! Wist je dat filodeeg de magere (‘gezondere’) variant op bladerdeeg is? Ideaal als je even back on track wil gaan. Enne.. je kunt met filodeeg zovéél kanten op: maak er een pizza, quiche of plaattaart van, waar jij maar zin in hebt. Vul of beleg ‘t met alle ingrediënten die je lekker vindt en je hebt een topmaaltijd. Hieronder wat lekkere combi’s die sowieso geslaagd zijn!

1. Filodeegtaart met pompoen met 6 ingrediënten

Bij hartige taarten denk je misschien al snel aan zo’n mega grote, vullende caloriebom. Nou dat kan, en da’s reuzelekker, haha. Maar je kúnt ook een wat subtieler taartje maken, eentje die zelfs behoorlijk gezond is. Kijk maar eens naar deze filodeegtaart met pompoen.

2. Arabische filodeegtaart

We love hartige taart! Deze keer maken we Arabische filodeegtaart met hummus, aubergine en de witte kaas van Apetina. Door filodeeg te kiezen in plaats van bladerdeeg maak je de taart lekker luchtig en een stuk gezonder.

3. Filodeegquiche met zalm en courgette

Tijd voor deze filodeegquiche met zalm en courgette. We kiezen voor een combi waarmee je bijna altijd goed zit: vis & verse dille. Voeg daar romige cottage cheese en krokant filodeeg aan toe en het is genieten geblazen!

4. Gezonde romige filodeegpizza met 6 ingrediënten

Hoe maak je een pizza gezond? Met deze gezonde romige filodeegpizza met 6 ingrediënten laten we het zien. Je belegt hem met tomatensaus, courgette, pijnboompitten en cottage cheese. Heerlijk!

5. Gezonde plaattaart met groene groenten

Een hartige taart eten terwijl je op de gezonde tour bent? Ja hoor, kan gewoon! Neem nou deze lekkere gezonde plaattaart met groene groenten. Heerlijk licht maar alsnog lekker romig en hij is ook nog eens te maken met maar 6 ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn. Ideaal!

6. Filodeegpizza met blauwe kaas

Voor de pizzalovers die op zoek zijn naar een originele variant: hier moet je zijn! We maken namelijk een filodeegpizza met blauwe kaas. Die standaard margherita of pizza fungi laten we dus lekker voor wat het is!

7. Italiaanse filodeegquiche

Altijd lekker: een goedgevulde quiche. Deze Italiaanse filodeegquiche maak je in 5 eenvoudige stappen en met slechts 6 ingrediënten. De oven doet het meeste werk. Smullen hoor, deze mediterraanse schone! Hou je wat over? De volgende dag is-ie zo mogelijk nog lekkerder.

8. Gezondere quiche van filodeeg met gegrilde courgette

Begin je week goed met deze gezondere quiche van filodeeg met gegrilde courgette. Hij staat superleuk op tafel en is naast gezond(er) ook nog eens hartstikke lekker. Hoe je ‘m maakt? Heel easy: de bodem is van filodeeg en de romige vulling bestaat uit cottage cheese en bosui. Nog even garneren met gegrilde courgette en genieten maar!

9. Boerenkoolquiche met 5 ingrediënten

Deze boerenkoolquiche met 5 ingrediënten is een prima kandidaat voor jouw diner vanavond. En vraag maar niet waarom, want de winterse vulling en crispy bodem van filodeeg spreken voor zich.

10. Griekse filodeegplaattaart

Hoppa! We maakte onlangs deze Griekse filodeegplaattaart en sindsdien zijn we halsoverkop verliefd. Het is een knapperige en snelle maaltijd met maar 6 ingrediënten. Met maar liefst 200 gram groenten per persoon en een romige saus van Griekse yoghurt betitelen we dit recept als super lekkere Skinny Six.

Kies je voor filodeegtaart, omdat je graag lekker back on track wilt gaan? Dat kun je ook heel goed doen met Het back on track 8 weken plan. Vol snelle, makkelijke én gezonde recepten! Maak ook eens deze zalmpakketjes uit de oven met 6 ingrediënten met filodeeg!

Dit recept is geschreven op 14-02-2024

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member