×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Skinny Six

Zoete aardappelrösti met makreel

Wij zijn enorme fans van zoete aardappel, maar dat zal geen geheim zijn als je ons blog een beetje volgt. Love deze oranje vriend! Dit keer maken we er een zoete aardappelrösti met makreel van. En dat is LEKKER. Mocht je ‘m liever vega eten, dan kun je de makreel heel goed vervangen door zongedroogde tomaten. Moeilijk is -ie ook niet. Je maakt ‘t rösti-mengsel namelijk met maar een handjevol ingrediënten. Dit mengsel bak je even aan in de koekenpan (hallo lekker krokant laagje!) en je maakt ‘m af met wat verse bieslook on top.

Enne, na deze zoete aardappelrösti met makreel nog wat zoete aardappels over? Je kunt met zoete aardappel zoveel kanten op. Pof ze in de oven, gebruik ze als basis voor een heerlijke quiche of maak er een lekker healthy oranje soepje mee. Wat jij maar wilt! Het voordeel van deze oranje jongen? Je krijgt lekker wat extra vitamines binnen als je ‘m als basis gebruikt én je hebt ook gelijk een glutenvrije basis, mocht je daar voor willen gaan.

Zo, weer terug naar de zoete aardappelrösti met makreel. Mocht je nou denken, goh, een bordje rösti, dat beviel me wel? Misschien is deze variant dan ook wat voor jou. Of dit röstibroodje hamburger, waar je overigens ook een variant van vindt in ons nieuwste kookboek 100x Skinny Dinners!

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Vegatip: vervang de makreel door zongedroogde tomaten.”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 06-05-2024

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member