×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Pompoensoep met zoete aardappel en linzen

Gesponsord – Dit soepje jongens, ooooh! Ik (Nina) maak ‘m váák en je vindt dan ook in meerdere kookboeken van ons een variant: het is dé befaamde ‘oranje soep’, zoals mijn kinderen ‘m noemen. Een perfecte maaltijd (ja maaltijd, vult enorm!) voor als je je een tikkie under the weather dreigt te voelen. Je kunt naar hartelust de hoeveelheden aanpassen of nog meer oranje lekkers toevoegen zoals wortel of oranje paprika, maar op deze manier is het mijn favo: pompoensoep met zoete aardappel en linzen. Oh en véél gember, maar dan wordt de titel zo lang, haha.

Ditmaal heb ik de pompoensoep met zoete aardappel gemaakt in de keuken van onze partner AEG. Op de mooiste inductieplaat die er in my humble opinion tot dusverre op de markt is: oooh kijk nou eens wat een plaat(je)?! Dit is de SaphirMatt inductiekookplaat: een lust voor een oog én een must voor in je keuken. Er komen absoluut GEEN krassen op, deze plaat blijft er keer op keer als nieuw uitzien. Hij is vier keer krasbestendiger dan een gewone kookplaat. Waardoor deze mooie matzwarte plaat constant die luxe uitstraling blijft behouden. Maar ook kringen, vlekken, vingerafdrukken… ze verdwijnen met een simpele veeg! En that’s how we like it, de chicks hebben niet zo’n zin in iedere avond een schrobbeurt van de kookplaat ;).

Oké, terug naar mijn favo soepie. Pompoensoep met zoete aardappel, linzen en véél gember dus. Ideaal in dit griepseizoen, zo’n kommetje vegan gezondheid. Ik maak altijd een grote pan (dit zijn zo’n 6 porties), wat er over is, vries ik in! Smakelijk :)!

TIP! Dol op gezonde soepjes? Ook in ons Back on track-kookboek staan er een boel! Shop dit boek door op de cover hieronder te klikken!

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 09-02-2024

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member