×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Zelf maken

Goulashsoep

Heel af en toe komen we een echte klassieker tegen die nog op ons blog ontbreekt, zoals dit goulashsoep recept. Hoe dan?! Tijd om daar verandering in te brengen, dus vandaag delen we dit heerlijke recept met runderlappen, rode wijn en kruimige aardappels. Ga jij vanavond voor dit Hongaarse goulashsoep recept?

Liever een vegetarische variant? Kijk hier voor onze vegetarische goulash.

Enne, voor iedereen die ‘t liever bij Hollandse kost houdt: deze erwtensoep is ook heel lekker!

Meer inspiratie hier op ons YouTube-kanaal.

Oorsprong

Goulash of goelasj (Hongaars: gulyás, Kroatisch: gulaš, Roemeens: gulaş, Pools: gulasz, Tsjechisch: guláš, Duits: Gulasch) is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot (in het Hongaars Pörkölt genaamd – dit is wat meestal goulash genoemd wordt). Er zijn veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis. Deze laatste is een zeer pikante variant.

Goulashsoep is een gerecht met geschiedenis. Oorspronkelijk komt het uit Hongarije, maar nadat het land in de 14e eeuw in handen kwam van de Oostenrijkers, is het ook daar terecht gekomen. Er zijn veel variaties op de traditionele goulashsoep. Vooral de kruiden zorgen voor de karakteristieke smaak. Niet alleen in Hongarije maar ook in andere Centraal- en Zuidoost-Europese landen, zoals in Duitsland, Roemenië en het voormalige Joegoslavië is goulash populair.

 

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Liever vega? Vervang de runderbouillon dan door groentebouillon en laat de runderlappen achterwege. Voeg lekker wat extra groenten toe, zoals champignons.”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 18-02-2022

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member