×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Skinny Six

Gezondere gnudi met 6 ingrediënten

We hebben weer een lekker healthy, makkelijk en snel skinny six’je voor je klaar staan. Deze gezondere gnudi met maar 6 ingrediënten is ideaal om in elkaar te flansen na een drukke (werk)dag. Je maakt ‘m namelijk al in 20 minuten! Enne, voor als je gnudi niet kent, het betekent letterlijk ‘naakte pasta’. Dat klinkt interessant hè? Het is eigenlijk een verwijzing naar pastavulling zonder deegjasje. Gnudi, het broertje van gnocchi, wordt namelijk vaak gemaakt van een mengsel met ricotta, Parmezaanse kaas, spinazie en bloem. Wij maken ‘m in dit recept met cottage cheese, Parmezaanse kaas, speltmeel en verse basilicum. Héérlijk!

Eigenlijk kun je gnudi zien als de ‘vulling’ van bijvoorbeeld ravioli. Deze pasta is dus al heerlijk smaakvol van zichzelf, waardoor je niet veel andere ingrediënten hoeft toe te voegen. Voor dit recept met gezondere gnudi gebruiken we een lekkere tomatensaus en wat pijnboompitten. That’s it! Natuurlijk kun je zelf nog wat extra groenten toevoegen, mocht je dat lekker vinden. Maar voor de smaak is dat zeker weten niet nodig!

Gek op van die snelle én gezonde receptjes? In ons nieuwste kooboek 100x Skinny Dinners vind je onze meest populaire, gezonde recepten met maar 6 ingrediënten! Maar ook in onze andere boeken, zoals het Skinny Six-kookboek staan er vol mee.

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 10-06-2024

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member