×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Chili con carne

Dit Chili con carne recept met gehakt, paprika en bruine bonen maak je helemaal zelf. Hij is lekker kruidig door het chilipoeder, paprikapoeder en de komijn. Heerlijk vers en en ook nog eens in een mum van tijd klaar!

Achtergrond

Chili con carne oftewel Spaans voor chili met vlees. is een stoofpot die samengesteld is uit vlees (meestal gehakt of spek) en chilipeper. Traditioneel wordt er verder gebruikgemaakt van knoflook, ui en komijn. Meestal worden er ook bonen, paprika en tomaten aan toegevoegd.

Er bestaan allerlei variaties waarbij voor andere soorten vlees, vleesvervangers of afwijkende ingrediënten gekozen wordt. De vegetarische varianten heten ook wel chili sin carne, Spaans voor chili zonder vlees.

Herkomst

Het Chili con carne recept komt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten. Voor zover gedocumenteerd werd de chilischotel voor het eerst gegeten door het Amerikaanse leger, ergens in de 19e eeuw in Texas.

Variaties

Natuurlijk zijn er ook tal van variaties op de standaard Chili. Voor sommigen heb je zelfs niet eens een ander recept nodig! Wat dacht je bijvoorbeeld van enchilada’s met Chili con carne vulling? Het enige wat je dan nodig hebt is wat rauwkost, tortilla wraps en kaas. Ideaal toch? Daarnaast is er ook een variant met kip in plaats van gehakt. Ook erg lekker natuurlijk! Uiteindelijk blijft het grootste gedeelte van het gerecht hetzelfde. Onze favoriete variaties vind je hieronder.

Inspiratie

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 08-03-2019

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member