×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Hoe bak je een perfect visje?

Jullie weten misschien wel dat ik uit een vissersfamilie kom. Vis op het menu is voor ons dus heel belangrijk. Ik ben daadwerkelijk dol op vis, maar ik moet bekennen dat ik nooit echt wist wat ik met die hele vissen aan moest. Met oog en al krijg je ze mee in een zakje… en dan? Tijd dus voor een bezoek aan de viszaak van mijn familie voor wat tips! Eerder maakte ik na een bezoekje een hele dorade uit de oven. Een goed visje bakken vond ik maar lastig.

Stap 1. Koop goede vis bij een visboer.

Stap 1. Koop goede vis bij een visboer.

Belachelijk eigenlijk, want na wederom een bezoekje aan de viswinkel en een lesje van mijn neef ben ik zowat expert. Vandaar dat ik vandaag deze les met jullie deel, dan zijn jullie na vandaag ook visjes-bakken-experts!

Ten eerste…


Een lekker visje bak je in een goede koekenpan in vijf simpele stappen. Zorg allereerst voor goede vis van de visboer. Dat is echt de eerste en de belangrijkste stap. De visboer weet wat voor vis je op dit moment moet eten (dat verschilt per seizoen) en kan je adviseren en helpen met schoonmaken. Een visje van de visboer is daarnaast lekkerder dan die al dagen geleden gefileerde, chemisch bewerkte stukken vis die bij de supermarkt in het schap liggen. Zo kwam ik thuis met een neustong, never heard of it, het is een soort kruising tussen schol en tong. Hoe leuk is dat? Mijn neef heeft er 1 met huid meegegeven en 1 zonder huid. “Zo kun je op je blog schrijven over twee manieren van visjes bakken”, was zijn boodschap.

Stap twee
Na je bezoekje aan de visboer leg je je visjes op keukenpapier. Stap 2 is namelijk: dep de visjes goed droog met keukenpapier.

Stap drie
Bestrooi de visjes vervolgens licht met bloem, gevolgd door wat peper en zout. Met licht bedoel ik echt subtiel, want het is echt zonde om een deegkorst te vormen. Dit heeft je vis helemaal niet nodig.

Stap vier
Verwarm dan wat roomboter en wat (olijf)olie in de pan. De boter geeft de vis een lekkere smaak, de olie zorgt voor een heel knapperig visje. Voor een perfect visje bak je dus met een combi van boter en olie!

Stap vijf
Leg als de boter is gesmolten (op matig vuur) je visjes voorzichtig in de pan. Belangrijk is dat je tijdens het bakken af en toe goed met de pan schudt, zodat de visjes niet gaan vastplakken aan de pan. Een flinke neustong bak je in ongeveer 12 minuten gaar.

Met of zonder huid?
Je kan de visjes zowel gefileerd bakken als met huid. Een vlees van een gefileerde vis wordt tijdens het bakken lekker krokant. Als je de vis met de huid bakt, blijft het vlees van binnen heel zacht en het huidje krokant. Het is allebei lekker, het is maar waar jouw voorkeur naar uitgaat. Een visje met huid is bijvoorbeeld lekker met wat aardappeltjes en groenten, een visje zonder de huid gaat goed samen met een wokgerecht met rijst.

Ik zou zeggen: ren naar de visboer, kies een vis en ga experimenteren! Het is sowieso lekker en gezond!

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Stap 2. Dep de visjes droog met keukenpapier.

Stap 2. Dep de visjes droog met keukenpapier.

Stap 3. Bestrooi de visjes met wat bloem. Stap 4. Verwarm wat roomboter en olijfolie in een pan. Stap 5. leg de visjes in de pan.

Stap 3. Bestrooi de visjes met wat bloem. Stap 4. Verwarm wat roomboter en olijfolie in een pan. Stap 5. leg de visjes in de pan  bak ze krokant en gaar in ongeveer 12 minuten. Af en toe goed schudden!

Lekker met een Japanse salade met Hollande garnalen.

Een neustong: links met huid gebakken en rechts zonder huid. Lekker met een Japanse salade met Hollandse garnalen.

 

Dit recept is geschreven op 23-05-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member