×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

De perfecte barbecue-tips!

Ja, het is zover: de temperaturen lopen op en dus mag die barbecue eindelijk aan. Yes! Ik ben afgelopen weekend verhuisd en heb een heerlijk zonnig balkon, waar een barbecue niet op mag ontbreken. Ik ben dol op buiten eten, alleen qua goed barbecuen kan ik nog een hoop leren. Tijd voor wat verdieping dus. Komt ie!

Met deze tips creëer jij de perfecte bbq!

Met deze tips creëer jij de perfecte bbq! (Bron foto: guardian.co.uk)

Welke barbecue?
Ze zijn er in alle vormen en maten: groot, klein, rond, elektrisch, op gas of weggooi. Om die lekkere grillsmaak te creëren moet je barbecuen met kooltjes of briketten. Een barbecue met een deksel zorg ervoor dat het vlees gelijkmatig gaar wordt. De weggooivariant is ideaal voor in het park of op het strand. Let hierbij wel op dat je eten neemt dat snel gaar is, aangezien deze bbqtjes niet heel lang branden.


Houtskool of briketten?
Kies je voor houtskool of voor briketten? Met briketten kun je langer barbecuen, maar duurt het ook langer voordat je kan braaien. Houtskool gloeit veel sneller. Zin in snel en lang barbecuen? Maak dan een mix van houtskool en briketten!

Heb geduld…
Hoewel de verleiding groot is om gelijk bij het zien van vuur je lapjes vlees op de grill te leggen, is geduld bij barbecuen een schone zaak. Laat de vlammen eerst verdwijnen en de kooltjes gloeien. Als de kooltjes bijna grijs kleuren leg je pas het eten op de barbecue. Zo voorkom je zwart geblakerde, rauwe stukken vlees!

Malser dan mals
Geef het vlees de tijd om te garen, te vaak omdraaien is niet goed. Gebruik bij het omdraaien geen vork maar een tang. Hierdoor blijven de sappen in het vlees. Door regelmatig het vlees licht met olie te bestrijken blijft het vlees mooi mals.

Zo, met deze tips kun jij best een barbecuetje organiseren, toch? Welke gouden-bbq tips heb jij? Reageer hieronder!

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Enne, zo dus niet!

Enne, zo dus niet! (Bron foto: thegrocer.co.uk)

Dit recept is geschreven op 20-06-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member