×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

De grote pestotest

Wat is er leuker dan negen verschillende groene pesto’s testen? Juistem, negen verschillende groene pesto’s testen met zeven vriendinnen en veel witte wijn. Hilariteit alom!

Dames en heren, uw testpanel

Waarom de grote pestotest? Iedereen lust groene pesto, het is super easy in gebruik en er zijn zoveel verschillende soorten dat je door de bomen het groene pesto-bos soms niet meer ziet. En omdat het gewoon superleuk is natuurlijk. Ik citeer bijvoorbeeld mevrouw Kirsten V.: “Is dat babydiarree?”

pesto

Time to taste!

Deze negen pesto’s werden getest.
1. Bertolli, €2,35 voor 185 gram
2. Sacla, €2,69 voor 190 gram
3. C1000 huismerk, €1,29 voor 130 gram
4. Polli, €1,99 voor 190 gram
5. Ultra verse home made (gemaakt door de man van een van mijn vriendinnen!)
6. Jamie Oliver, €2,30 voor 190 gram
7. Grand’ Italia, €2,29 voor 190 gram
8. Arisi, €0,99 voor 190 gram
9. Albert Heijn huismerk, €1,99 voor 2x 90 gram

Jongens, even een groepsfoto!

De pesto’s zijn door mij in identieke plastic bakjes gedaan met de nummers 1 t/m 9. Ik heb zelf daarom niet officieel meegeproefd, omdat ik natuurlijk wist welke pesto er in welk bakje zat. Ohja, even voor de duidelijkheid: allemaal pesto alla genovese (op basis van basilicum), dus geen groene pesto op basis van bijvoorbeeld olijven. De pesto wordt opgesmuld met stokbrood.

Pesto

De bakjes!

Pesto

Van hemels groen prutje tot diarree

De jurering
Na ruim een uur bloedjeserieus testen op kleur, geur en smaak kwamen onder meer de volgende uitspraken voorbij: “Veel te zout!”(Bertolli), “Zuur! Zeker dat deze niet bedorven is?” (Arisi), “Deze ziet er niet lekker uit, maar de smaak maakt veel goed” (C1000), “Staat Jamie Oliver zelf ook achter deze pesto?” of “Wauw, hier proef je echt knoflook en noten!” (de home made).

Als alle pesto’s zijn geproefd ga ik tellen wie de winnaar is (en ja, ook wie de verliezer). Alle zeven testers hebben hun top drie gemaakt van hun favo pesto en ook de minst lekkere opgeschreven. Elke pesto die ergens op nummer 1 staat krijgt drie punten, elke pesto die ergens op nummer twee staat krijgt twee punten en elke pesto op nummer drie krijgt 1 punt.

Pesto

Brood? Check! Wijn? Check! Pesto? Check!

Pesto

Ik ben punten aan het tellen en ja, ik neem mijn taak heel serieus

De uitslag
Maar zoals in elke wedstrijd, kan er maar één de winnaar zijn! En dat is..tromgeroffel… De Grand’Italia Pesto! Met maar liefst tien punten, wint dit groene heerlijkheidje! Op de voet gevolgd door Arisi met zeven punten (dat ‘zuurtje’ valt bij de meesten wel in de smaak dus) en de derde plaats wordt gedeeld door Sacla en Albert Heijn huismerk met zes punten. Uit het juryrapport over Grand’Italia: “Lekker noterig!” (veelvuldig gehoord) en “mooi donker”.

En tja, dan nu toch ook de verliezer. Maar liefst vijf van de zeven testers noemen de Bertolli -babydiarree-pesto als minst aangename. “Het ziet er onsmakelijk uit” en “het smaakt niet naar pesto” krijg ik te horen. Maar het meest gehoorde kritiekpuntje: “te zout”. En nee, dat krijgt zelfs de lekkerste Chardonnay niet weggespoeld.

Pesto

We have a winner!

Dit is de complete uitslag:
1. Grand’Italia
2. Arisi
3/4. Sacla en Albert Heijn huismerk
5. C1000 huismerk
6. Home made
7. Polli
8. Jamie Oliver
9. Bertolli


Conclusie
Put your hands up for Arisi! Dit groene smeersel kost maar €0,99 en heeft een tweede plaats behaald! Erg fijne bijkomstigheid: samen met de pesto van AH huismerk is Arisi de enige pesto die geen suiker bevat! Arisi niet in jouw buurt te krijgen? Ook van Grand’Italia wordt het CLF-testteam uiterst gelukkig. En mijn held Jamie Oliver? Daar kijk ik ineens toch wat anders naar…

"Beste koop volgens het CLF-panel" 🙂

Dit recept is geschreven op 14-09-2011

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member