×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

De grote paaseitjestest!

Pasen komt eraan! Dat betekent voor mij gezelligheid, het begin van de lente (brr, ook al is het nog steeds zo koud)… en heel veel chocolade! En dan in het bijzonder natuurlijk paaseitjes, jammie. Ik ben er echt dol op en lust alle soorten. Omdat er zoveel verschillende merken paaseitjes zijn, besloot CLF er wat leuks mee te doen: een paaseitjestest! Aan mij de eer om met mijn vriendinnen te testen welk merk de lekkerste eitjes maakt.

Paaseitjestest

Heel veel chocolade en een middag lag lekker snaaien… Het is tijd voor de grote paaseitjestest!

Ik heb vijf vriendinnetjes opgetrommeld om mij te helpen bij deze moeilijke, maar oh zo lekkere taak. Voor de test heb ik alleen melkchocolade eitjes genomen zonder vulling. Dit omdat melkchocolade het meest verkocht wordt in Nederland en dat wel zo’n beetje de meest gangbare smaak is.


Ik ben op zoek gegaan naar zeven merken die je in heel Nederland kunt krijgen, want de winnaar wil je natuurlijk overal kunnen kopen. De zeven zakjes paaseieren die zijn getest:
1. Plus, 225 gram voor €2,29
2. Kruidvat, 200 gram voor €1,79
3. Etos, 200 gram voor €1,99
4. Albert Heijn, 500 gram €3,85 (al was deze zak assorti, ik heb de melk eruit gehaald)
5. Hema, 200 gram €2,00
6. Jamin, 120 gram €1,79
7. Bijenkorf, 70 gram €1,65


Ik heb de paaseitjes in schaaltjes gedaan en genummerd. Zo weet ik waar welk merk ligt, maar mijn vriendinnen niet! We beginnen optimistisch aan de test, iedereen is in voor een stevige portie choco. De jury heeft z’n mening al snel klaar: ‘chemisch en een fabriekssmaak ’ (Plus), ‘Niet zo zoet’ (Kruidvat),,‘smelt lekker op je tong’ (Hema), ‘heerlijk romig, lekker’ (Jamin).

Nadat alle merken zijn geproefd, stelt iedereen zijn top drie samen. Ik heb de puntentelling van de Chocoladeletterstest van Nina van vorig jaar gehandhaafd. Dat betekent dat elk paasei dat bovenaan de top drie staat 3 punten krijgt, het paasei wat op twee staat krijgt 2 punten en het paasei wat op drie staat krijgt 1 punt.

Nadat ik alle punten heb opgeteld is daar dan de winnaar. Mijn vriendinnen zijn op van spanning, haha! “wie is het nou? Zeg dan?” Goed, komt -ie:
De winnaar is …… JAMIN!
Deze paaseitjes zijn heerlijk groot, lekker zacht en smeuïg, aldus de lovende woorden van mijn juryleden. De tweede plek gaat naar de paaseitjes van de Hema. De eitjes die nul (!) stemmen krijgen, zijn van de Bijenkorf. Ze smaakten niet naar chocolade en hadden een rare groene appel-smaak (!), aldus een van de juryrapporten.

Dit is de volledige uitslag:
1. Jamin
2. Hema
3. Etos
4. Albert Heijn
5. Kruidvat
6. Plus
7. Bijenkorf

Het moge duidelijk zijn, de melkchocolade paaseitjes van de Jamin zijn het lekkerst. Je betaalt dan ook wel iets meer voor een zakje, maar da’s de moeite waard. De eitjes van de Bijenkorf zijn qua gram het duurst maar het minst lekker, dit omdat ze een beetje een chemische en vreemde smaak hebben. De paaseitjes van de Hema en Etos scoorden ook goed. Deze eitjes zagen er het leukst en aantrekkelijkst uit. Bijkomend voordeel: doordat ik zoveel zakjes heb gekocht kan ik tot de Pasen in ieder geval nog van 1.5 kilo paaseitjes genieten, of misschien wel tot ver daarna :-).

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Paaseitjestest

Daar zijn ze dan, de zeven soorten melkchocolade eitjes.

Paaseitjestest

De zeven merken in merklozebakjes. Het proeven kan beginnen!

Paaseitjestest

Mijn vriendinnen nemen hun taak uiterst serieus!

Paaseitjestest

De verliezer: De Bijenkorf…

Paaseitjestest

De winnaar! Jamin!

Paaseitjestest

Wat zijn ze lekker! Een goede chocoladesmaak en heerlijk romig, aldus de juryleden.

Dit recept is geschreven op 23-03-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member