×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

De favoriete hapjes van Mathis #2

Tijd voor een update over mijn little foodie! Ik (Nina) schreef eerder al over het eerste hapje van een baby en ook over de eerste maand van Mathis’ hapjes. Die eerste maand gaf ik alleen enkele smaken, inmiddels mix & match ik er op los, haha. Ik vind het onwijs leuk om te doen, verschillende groenten en fruit proberen, maar ook dingetjes bij het ontbijt naast de fles.

Ontbijt
Naast een fles (180 ml), geef ik hem afgewisseld:

Groene smoothie
Zo’n 120 ml, uit de papfles. Ik verdun het dan wel met water zodat het goed drinkbaar is. Soms uit een klein kartonnen bekertje, dat ik hem dan in slokjes voer. Ik meng meestal vier groenten en fruit. Banaan, avocado, andijvie, spinazie, komkommer, perzik, peer, pruim, bosbessen… Eigenlijk gewoon net wat ik huis heb. Hij krijgt hetzelfde als ons. Sinds hij af en toe ‘meedrinkt’ let ik wel op dat er niet altijd spinazie inzit, i.v.m. nitraat. Ik heb gelezen dat vaker dan 3x per week niet zo goed is.

Een stukje brood
Meestal een halve boterham, zonder korst, in piepkleine stukjes. Soms gewoon tarwebrood, soms spelt, soms op basis van vooral roggemeel. Hij lust het allemaal. Ik koop mijn brood bij de Marqt. Soms zit er iets op (zie belegopties bij lunch), meestal in de ochtend gewoon zonder beleg, dat vindt hij heerlijk.

Bananenpannenkoek
Vooral in het weekend als we iets meer tijd hebben. Een eitje met een half banaantje gemengd en in de koekenpan gebakken. Hij eet meestal driekwart op.

Ochtendtussendoortje
Dit is altijd fruit. Op het kinderdagverblijf krijgt hij 2x per week een banaan/peer/appel mix. Thuis probeer ik hem dan andere vruchten te geven, meestal geen mix maar gewoon een enkele smaak, wel gepureerd. Mango, perzik, pruim, abrikoos…

Lunch
Naast een fles (180 ml) geef ik hem meestal 1 of 1,5 boterham zonder korst, in stukjes. Broodbeleg dat ik hem geef zijn geprakte avocado, sandwichspread of hummus. Helaas mag Mathis geen koemelk, dus smeerkaas of andere kaassoorten zijn nog geen optie.

Middagtussendoortje
Hier heb ik een apart artikel over geschreven, klik hier!

Diner
Naast een fles krijgt hij vanalles en nog wat, haha. Een selectie van de afgelopen maand. Ik geef meestal zo’n 100 tot 125 gram, da’s een muffinholte gevuld met een ‘flinke kop erop’ zoals Elise dat zo leuk zegt :). Ik pureer het nog redelijk fijn. Alles wat hieronder staat is van tevoren gekookt of gestoomd.

– 3 eetlepels rijst, 5 wortels, een kwart venkel –> 3 porties
– 2 geschilde aardappels, tweederde courgette, 1 hand verse spinazie –> 3 porties
– 6 eetlepels rijst, 1 geschilde aubergine, 3 eetlepels doperwtjes –> 3 porties
– 1 geschilde zoete aardappel, 3 eetlepels rode linzen –> 2 porties
– 1 kwart bloemkool, 4 eetlepels rijst, 4 eetlepels doperwtjes –> 4 porties
– 8 eetlepels couscous, 1 geschilde aubergine, 2 tomaten –> 6 porties
– 6 eetlepels rijst, 6 eetlepels doperwtjes, 5 wortels –> 6 porties

Dit recept is geschreven op 22-08-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member