×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x gezonde pannenkoeken – KIDS

Gesponsord – In de categorie bummer van de week: ziek zijn op hét leukste kinderuitje waar je je al weken op verheugt. Een dagje Efteling. JA, I LOVE de Efteling. Al van kinds af aan. En confession: ik ben er een paar jaar geleden ook gewoon kindloos alleen met Bart een dagje geweest. Ik zou met Elise en Samuel gaan rondstruinen, ons verwonderen en pannenkoeken eten. Gelukkig was Marcel zo aardig om mijn plek in te nemen, en reed Elise vorige week dus met vriend en twee kids naar Kaatsheuvel voor een dagje sprookjesbos, pannenkoeken en nog veel meer leuks en lekkers.

Pannenkoeken Efteling

Uiteraard was Elise zo attent om tijdens dit ultieme droomdagje mij te spammen met té leuke foto’s. Highlight van de dag: Samuel (en de rest van de family) aan de pannenkoeken bij restaurant Polles keuken. En waar ging lekkerbek Elise voor? De zoetste pannenkoek van de kaart: met witte chocolade, nougatine en aardbeien. Mmmm. En Sam was wel even zoet met het versieren én opsmullen van z’n eigen pannenkoek. SO CUTE!

Nu is snoepen door de week heus prrrrima af en toe, maar weet je inmiddels van ons dat we op onze site alleen zulke heerlijke zoete recepten delen op zondag, dat is immer Sinner Sunday. Daarom vandaag speciaal voor Samuel en alle andere pannenkoekenmonsters: 5x gezonde pannenkoeken die je óók gewoon door de weeks kunt eten!

1. Havermoutpannenkoeken met framboos
Lekker verantwoord, maar tóch zoet. Voor alle zoetekauwen, groot en klein, deze pannenkoeken zijn om te smullen. ‘s Morgens, ‘s middags, ‘savonds… het geeft niet, ze mogen altijd :). Klik HIER voor het recept.

2. Preipannenkoeken
Prei verwerkt in pannenkoeken, lekker hoor! Deze hartige exemplaren eet je gewoon zo, of met een lik hummus. En ideaal: je koters krijgen al wat groenten binnen. Wist je dat Polles keuken ook een kookboek heeft? Het heet: Polles Pannenkoekenboek. Wij zijn fan! Er staat bijvoorbeeld een héérlijk recept in voor courgettepannenkoekjes op basis van amandelmeel!

3. Pompoenpannenkoeken
Speltmeel mengen met pompoen, daardoor worden de pancakes lekker zoet. En echt even een keer iets anders. Lekker met ahornsiroop en pecannoten. Klik hier voor het recept. Enne, net als die hierboven: lekker gezond, meteen wat groenten binnen!

4. Mueslipannenkoekjes
Mmmm, heerlijke breakfast pancakes mét een crunch. Hoe leuk, een hand muesli door je pannenkoeken. Ga jij ze maken? Hier het recept!

5. Bietenpannenkoekjes
Oké dan, nóg gewoon een pannenkoek-met-groenten recept omdat het zo ideaal is. Deze paarse jongens met verstopte bietjes zijn heerlijk warm met een klodder room, maar ook prima koud te eten. Hierrr het recept, voor zowel kids àls ouders heerlijk!

Polles keuken
Polles keuken is hét pannenkoekenrestaurant van de Efteling. En misschien wel het leukste restaurant van het hele park… Aldus Samuel in ieder geval. Want wat een gezellige en vooral heerlijke drukte is het hier! Het koksmaatje dat hier de hoofdrol speelt, Polle, heeft het er maar druk mee. Samuel komt ogen tekort in dit restaurant. Zijn favoriete restaurantervaring: zijn glas vullen bij de kinderkraan terwijl zijn glas licht geeft! Hoe leuk is dat bedacht :). Enne, als hij eindelijk de rust heeft gevonden om heel even te zitten, weet hij niet hoe snel hij zijn pannenkoek moet opeten, zo lekker! De volgende keer in de Efteling met de kids? Yes, dan gaat Elise zeker met haar pannenkoekenmonster weer langs bij Polle.

Wat is jouw favoriete pannenkoekenrecept?

DipticPannenkoeken

Deze posting is gesponsord. Lees hier onze disclaimer.

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK KOPEN, KLIK HIER! ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE TIENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

Dit recept is geschreven op 10-08-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member