×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x gezonde ovenschotels met 6 ingrediënten

Oeh, wij zijn FAN van ovenschotels! Vooral in deze tijd van het jaar. Waarom? Nou, de oven doet het meeste werk én het is heerlijk, warm comfortfood! Terwijl de ovenschotel in de oven staat te pruttelen, kun jij je alvast lekker op de bank nestelen met een kleedje. Of oké, fair enough, meestal wordt het even schoonmaken, opruimen, de was doen, wat jij maar wil. Je kunt 1001 kanten op met ovenschotels, maar wij gaan deze keer voor 5x gezonde ovenschotels met 6 ingrediënten. Snel, makkelijk én ook nog gezond dus. Let’s go!

 1. KOOLHYDRAATARME OVENSCHOTEL MET VEGA GEHAKT MET 6 INGREDIËNTEN

We trappen ‘m af met deze gezonde ovenschotel met vega gehakt. Bomvol groentes en op smaak gebracht met witte kaas. Enne.. dat is nog niet alles, want hij is ook nog eens koolhydraatarm!

2. MAKKELIJKE GNOCCHI-OVENSCHOTEL MET KIP

Nou lieve volgers, we hebben inmiddels wel door dat jullie net als wij gek zijn op gnocchi! Hopelijk valt deze gezonde ovenschotel met kip ook weer in de smaak. Knoflook, courgette, aubergine, mozzarella, kippendijen, gnocchi en een gezonde eetlust, meer heb je niet nodig!

3. KOOLHYDRAATARM: OVENSCHOTEL MET 6 INGREDIËNTEN

Koolhydraatarm, makkelijk, snel, met maar 6 ingrediënten en ook nog eens lékker: deze Griekse god – uh, ovenschotel – wil je. Vanavond nog. In iets meer dan een half uurtje staat hij voor je klaar. Wedden dat je hem in no time hebt verslonden?

4. GROENTELASAGNE MET 6 INGREDIËNTEN

Oeh, een lasagne, maar dan zonder de lasagnebladen. Aubergineplakken zijn de vellen, zeg maar. En ja, eigenlijk is dit dus gewoon melanzane, haha. Maar op z’n Nederlands noemen we dit groentelasagne of auberginelasagne. Wat we eigenlijk willen zeggen: gewoon maken, ga je geen spijt van krijgen!

5. KOOLHYDRAATARME LASAGNE

Och, dit wil je bijna van je scherm aflikken, niet dan?! Deze lasagne maken we niet met lasagnebladen of aubergine (zoals die hierboven), maar met courgette. Net nog weer even anders dus. En veel smaak dat -ie heeft, echt het perfecte comfort food!

Begint je maag al een beetje te rommelen na het zien van deze heerlijke, gezonde ovenschotels, dan weten we wat je nog meer nodig hebt in je leven. Namelijk: een Ovenbijbel – Kookboek. Ruim 150 recepten die je, jawel, allemaal in je oven maakt! Aan alles is gedacht: van hartige taarten en Skinny Six ovenschotels, tot de makkelijkste zoete koekjes of geweldige gerechten uit de stoomoven.

Ben je nog niet uitgekeken op de ovenschotels? Dan hebben we hier nog veel meer inspiratie voor je online staan. Wat dacht je van Gnocchi-lasagne?

Dit recept is geschreven op 14-10-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member