×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x de beste anti-katertips

Gisteravond net even een wijntje teveel op bij die werkborrel? Of gewoon helemaal over de schreef gegaan in die vette club vannacht? Dat hebben wij nou nóóóóit. ;-). Okay, heel af en toe dan. Als we ineens onbewust onze healthy levenstijl overboord gooien, omdat dat ene glaasje gezonde rode wijn bomvol anti-oxidanten ineens een tweede wordt, een derde, een vierde…

Veggies9

Kater? Groente en fruit will do the trick! (Bron foto: Meeta Wolf – Pinterest.com)

Of ga je juist vanavond nog aan de cocktails en wil je even weten hoe je morgenvroeg wakker wordt zonder knallende koppijn? No problem, CLF to the rescue :-). Natuurlijk weet je dat je niet teveel alcohol moet drinken, het droogt je lichaam gigantisch uit. Houd dat in ieder geval in je achterhoofd voor als je vanavond nog wilde plannen hebt. Maar als kwaad al geschied is, zijn er wel een paar fijne food- en drinktips om het leed te verzachten. CLF heeft vijf fijne adviesjes op een rij gezet, voor zowel de ladies die nu met een zwaar hoofd naar hun computerscherm kijken, als voor de chicks die vanavond nog plannen hebben. Doe er je voordeel mee ;-)!


1. WATER (en kokoswater!)!
Goed, ‘t is zo’n inkoppertje, maar toch. Alcohol droogt uit, dus dat moet je echt weer aanvullen met water! Een gouden tip: neem na ieder glas alcohol een glas water. Je lichaam kan de alcohol veel beter opnemen en verteren als het in je maag wordt verdund met water. En zodra je thuis komt drink je nog een halve liter met een aspirientje. Dan word je fris wakker, hoor!
Komt deze raad te laat?
Hoe beroerd je je ook voelt, drink water. Kan je de smaak van ‘gewoon’ water even niet handelen (ja, dat heb je wel eens als je een kater hebt), stuur dan je moeder of vriend naar de winkel voor citroenen en doe wat zuiverend sap in je glas, zodat je het lekkerder vindt. Of ga voor kokoswater! Helemaal de healthy trend van nu, en het hydrateert net zo goed als een gewoon glas water. En blijf drinken!

2. EET!
Eet voordat je flink aan de borrel gaat zodat je maag vol is. Het voedsel in je maag vertraagt de opname van alcohol in je bloed. Lekker veel vezels werken het beste, dus eet een flink bord pasta of een grote banaan.
Komt deze raad te laat?
Een kater kent vaak twee uitersten: of je hangt spugend boven het toilet (in de ergste gevallen), of je wilt juist graag veel eten. In het tweede geval schreeuwt je lichaam om veelal slecht en vet eten. Onze oplossing: maak van ‘slecht’ voedel iets gezonds. Dus eet ongezouten, ongebrande noten inplaats van een zak borrelnoten en ga voor een van de recepten uit onze healthy comfortfood rubriek, zoals deze feta-filodeegtaartjes. Wel het gevoel dat je heerlijk slecht aan het snacken bent, maar dan zonder de troep in je lichaam, ideaal!

3. Denk aan de anti-alcohol superfoods
Even ter aanvulling op bovenstaande tip: als je wakker wordt met een kater, neem dan voedingsstoffen die dat rotte gevoel tegen kunnen gaan. Zo zorgt havermout voor een stabiele bloedsuikerspiegel, verzachten bananen kloppende hoofdpijn, en herstelt je lichaam van gember, honing en pepermunt. Ook een aanrader: voedsel met veel vocht zoals fruit en groentjes, je moet immers een tekort aan vocht aanvullen!

4. Vermijd pittig eten
Probeer geen pittig eten te nemen voordat je aan de alcohol gaat, je maag moet erg zijn best doen om erg spicy food te verwerken, het is niet prettig als daar nog eens een dosis drank bovenop komt.
Komt deze raad te laat?
Bovenstaande tip geldt ook voor dames bij wie het kwaad al geschied is: vermijd pittig eten. Dus werk niet een hete Indiase curry naar binnen als je net zeven glazen wijn op hebt. Je maag is al ontzettend hard aan het werk om de alcohol verteerd te krijgen, pittig eten maakt je maag alleen nog maar meer van streek.

5. Drink cola
Alcohol maakt je slaperig en dizzy (ja, als je er teveel van op hebt). Eigenlijk zijn we niet zo van de suikerhoudende frisdrank, maar nood breekt wet. Drink af en toe een colaatje als je echt een flinke alcholavond hebt. Het houdt je scherper.
Komt deze raad te laat?
Cola kan ook prettig zijn als je misselijk in je bed ligt, the day after. Cola kalmeert namelijk de maag en laat misselijkheid verdwijnen. Echt! Het is wel beter om prikloze cola te drinken, dus laat de fles eerst even een uurtje ergens zonder dop staan. En drink het met mate, maximaal een glaasje! Cola droogt namelijk ook uit.

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Dit recept is geschreven op 04-05-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member