×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3x recept met tiramisu

Vandaag delen we 3x recept met tiramisu, want wat ons betreft is het tijd voor een ode aan dit Italiaanse topgerecht. Het is een dessert dat je oorspronkelijk maakt van mascarpone, lange vingers en cacao. De luchtige koek wordt daarbij geweekt in koffie en vervolgens overgoten met een scheut sterke drank. In dit artikel geven we je drie varianten op de populaire klassieker. Maar maak je vooral geen zorgen, want ze zijn minstens zo lekker! 😉

Italianen zijn sowieso goed in het maken van heerlijke desserts. Denk maar eens aan  cannoli of de zo geliefde panna cotta.

1. Limoncello tiramisu

Het is vooral de drank die voor de typerende smaak van tiramisu zorgt. Geef er dus lekker een eigen draai aan en vervang de koffie en bijpassende sterke drank door jouw favoriete likeur. Wij gaan voor een variant met limoncello, en maken ‘m extra fris met vers citroensap.

Limoncello tiramisu

2. Tiramisu cheesecake

Tiramisu taarten zijn tegenwoordig niets nieuws meer, maar deze tiramisu cheesecake heb je vast nog niet voorbij zien komen. Het is een ware parel uit onze – zéér uitgebreide – cheesecake-collectie; een taart waar je u tegen zegt en waar je niet eens een oven voor nodig hebt. Deze no-bake cheesecake maak je natuurlijk met lange vingers, koffie en amaretto likeur.

Tiramisu cheesecake

3. Tiramisutruffels

Mocht je na bovenstaande recepten denken: ‘Beter kan het niet worden’, dan heb je het mis! Op nummer drie in dit 3x recept met tiramisu staan namelijk tiramisutruffels, gemaakt van melkchocolade en espresso. Leuk om te maken en verschrikkelijk lekker. Serveer ze bij de koffie of als dessert na een gezellig diner.

tiramisu truffels

Dit recept is geschreven op 10-04-2021

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member