×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x Gezonde snacks voor op werk

I’m back in business. Al een tijdje hoor, haha. 3 weken na de bevalling was ik alweer aan het skypen voor Chickslovefood. Maar inmiddels ben ik ook weer helemaal gesetteld op mijn werk als docente. Dat was echt even wennen, vooral omdat ik in mijn twee pauzes date met een kolfapparaat! Het drukke leven als working mom met baan, blog, kookboek en borstvoeding zorgt voor een hoop honger en trek de hele dag. En om nou te voorkomen dat ik op mijn werk steeds een graai neem in de droppot van mijn collega, heb ik een zoektocht gedaan naar healthy snacks voor in je bureaula!

Wasabi erwten. Ken je die al?

Wasabi erwten. Ken je die al?

En vandaag deel ik mijn 10 tips met jullie 🙂

1. Gedroogde mango
Ik heb hier echt een zwak voor. Laat me niet in de Ekoplaza langs het gedroogde fruitschap lopen want ik gooi het zeker weten in mijn mand: een zakje stukjes gedroogde mango. Zo lekker! Perfect om jezelf healthy mee te trakteren tussen de middag.

2. Mandarijnen en sinaasappels
Standaard 2 in mijn tas. Niet alleen gezond, maar het pellen stilt al een klein beetje de trek 😉

3. Wasabi-erwten
Misschien is het even zoeken, maar de Toko’s en  grote supermarkten verkopen ze. Deze erwten zijn knapperig en hebben een sterke smaak. Hiervan eet je er niet heel veel, dat is fijn!

4. Blauwe bessen
Misschien geloof je me niet, maar als je een zoetekauw bent, ben je rond 16.00u heel blij met een bakje blauwe bessen!

5. Gedroogde appel
Je kan ze in zakjes kopen, maar super makkelijk om zelf te maken. Daar heb je een paar dagen plezier van! Het recept vind je hier.

6. Pistachenootjes
Door het pellen gaat het eten langzamer dus extra lang genot. Vul van te voren thuis een klein bakje met een handvol nootjes, want anders ga je op je werk toch snaaien!

7. Rijstwafel met pindakaas
Ik kan niet meer zonder! En serieus ik verheug me hier elke dag weer op. Ik heb een pot pindakaas op mijn werk staan en neem van thuis elke dag 2 rijstwafels mee die ik tussen de middag even besmeer met wat pindakaas. Heerlijk!

8. Worteltjes
Nee, we zijn geen konijnen, maar ik heb soms wel enorme behoefte om te knagen! En dan is een zakje wortels in de koelkast op je werk een uitkomst, want zo heb ik geen excuus om een zakje chips te kopen!

9. Chocolade rijstwafel
Of, misschien nog beter: met kokos. Het moeilijke van deze wafels is dat ze vaak per 3 of 4 verpakt zijn. Dat is nou net iets too much. Neem er dus 1 van thuis mee naar je werk. Lekker voor bij de thee!

10. Druiven
Het lukt me niet altijd om fruit te schillen als ik het druk heb. Op zulke dagen is een trosje druiven een uitkomst. Die stop je tussen alle bedrijven door zo af en toe in je mond. Wedden dat jij niet alsnog voor de bijl gaat voor een slechte, zoete snack?

Wij zijn benieuwd. Wat is jouw favo healthy snack op het werk? Laat het ons hieronder weten! 

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER 

Gedroogde mango, een van mijn favo's!

Gedroogde mango, een van mijn favo’s!

Dit recept is geschreven op 10-04-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member