10x Gezonde snacks voor op werk

I’m back in business. Al een tijdje hoor, haha. 3 weken na de bevalling was ik alweer aan het skypen voor Chickslovefood. Maar inmiddels ben ik ook weer helemaal gesetteld op mijn werk als docente. Dat was echt even wennen, vooral omdat ik in mijn twee pauzes date met een kolfapparaat! Het drukke leven als working mom met baan, blog, kookboek en borstvoeding zorgt voor een hoop honger en trek de hele dag. En om nou te voorkomen dat ik op mijn werk steeds een graai neem in de droppot van mijn collega, heb ik een zoektocht gedaan naar healthy snacks voor in je bureaula!

Wasabi erwten. Ken je die al?

Wasabi erwten. Ken je die al?

En vandaag deel ik mijn 10 tips met jullie 🙂

1. Gedroogde mango
Ik heb hier echt een zwak voor. Laat me niet in de Ekoplaza langs het gedroogde fruitschap lopen want ik gooi het zeker weten in mijn mand: een zakje stukjes gedroogde mango. Zo lekker! Perfect om jezelf healthy mee te trakteren tussen de middag.

2. Mandarijnen en sinaasappels
Standaard 2 in mijn tas. Niet alleen gezond, maar het pellen stilt al een klein beetje de trek 😉

3. Wasabi-erwten
Misschien is het even zoeken, maar de Toko’s en  grote supermarkten verkopen ze. Deze erwten zijn knapperig en hebben een sterke smaak. Hiervan eet je er niet heel veel, dat is fijn!

4. Blauwe bessen
Misschien geloof je me niet, maar als je een zoetekauw bent, ben je rond 16.00u heel blij met een bakje blauwe bessen!

5. Gedroogde appel
Je kan ze in zakjes kopen, maar super makkelijk om zelf te maken. Daar heb je een paar dagen plezier van! Het recept vind je hier.

6. Pistachenootjes
Door het pellen gaat het eten langzamer dus extra lang genot. Vul van te voren thuis een klein bakje met een handvol nootjes, want anders ga je op je werk toch snaaien!

7. Rijstwafel met pindakaas
Ik kan niet meer zonder! En serieus ik verheug me hier elke dag weer op. Ik heb een pot pindakaas op mijn werk staan en neem van thuis elke dag 2 rijstwafels mee die ik tussen de middag even besmeer met wat pindakaas. Heerlijk!

8. Worteltjes
Nee, we zijn geen konijnen, maar ik heb soms wel enorme behoefte om te knagen! En dan is een zakje wortels in de koelkast op je werk een uitkomst, want zo heb ik geen excuus om een zakje chips te kopen!

9. Chocolade rijstwafel
Of, misschien nog beter: met kokos. Het moeilijke van deze wafels is dat ze vaak per 3 of 4 verpakt zijn. Dat is nou net iets too much. Neem er dus 1 van thuis mee naar je werk. Lekker voor bij de thee!

10. Druiven
Het lukt me niet altijd om fruit te schillen als ik het druk heb. Op zulke dagen is een trosje druiven een uitkomst. Die stop je tussen alle bedrijven door zo af en toe in je mond. Wedden dat jij niet alsnog voor de bijl gaat voor een slechte, zoete snack?

Wij zijn benieuwd. Wat is jouw favo healthy snack op het werk? Laat het ons hieronder weten! 

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER 

Gedroogde mango, een van mijn favo's!

Gedroogde mango, een van mijn favo’s!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

50 reacties

Liesa -

Ook lekker zijn kikkererwten (vooraf gekookt of uit blik) laten drogen.
Kruiden met currypoeder, zout en peper en even in de oven.

jaime -

die kende ik nog niet. lekker hoor

Magdalena -

Die wasabi erwten zijn zo ontzettend lekker maar ik heb ze echt nog nergens kunnen vinden helaas!! Iemand tips??

loes -

Hallo Magdalena,, ik heb de gedroogde erwten wel gevonden in een toko, ook gedroogde tuinbonen, die zijn ook super…

Eva -

Waar kan ik gedroogde mango halen?

Ria -

gedroogde mango vind je op de weekmarkt, bij ons staat een noten kraam met gedroogd fruit, ook mango…

annemargreet -

Hi Ria. Vaak kun je het ook in de supermarkt of ik de toko vinden. 😉 Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.

Janneke -

Soyanootjes, ook lekker voor onderweg en voor de nodige eiwitten.

Carina -

Wat een leuke post! Zelf hou ik heel erg van haver-banaan koekjes, maar 2 ingrediënten, dus super makkelijk en gezond. Er staat ook een recept van op mijn blog haha.

Eline -

Fruit! Meestal appels. Een appeltje is lekker fris, sappig en goed voor de stoelgang! ;D

Angela -

Die rijstwafels met pindakaas (met stukjes noot!) en dan honing eroverheen, mmm!!!

Nienke -

Een handje ongebranden en ongezoute noten! Of tien snoeptomaatjes.

Marije -

Speltwafel met chocopasta en kokos vlokken!

Max -

Gewoon lekker simpel, droge crackertjes. En ook fruit. Omdat ik een slank postuur heb, en niet zo erg op de kilo’s let, neem ik regelmatig voor tussen de middag het eten mee dat ik over gehouden heb van de vorige dag! Dan eet ik lekker warm 🙂 Het scheelt ook in de kosten. Dan hoef je geen voorverpakte lunch te halen of dat uit het bedrijfsrestaurant.

Nina -

Mijn favo (werk) snack rauwe sugarsnaps met zelfgemaakte humus.

Roxanne -

Oh ja, lekker, wortel! Een bakje yoghurt met fruit doet het ook altijd erg goed!

Evelien -

Bakje biokwark met chiazaadjes mmm!

Marianne -

Spelt boterhammen met humus en daarop plakken avocado,zoooo lekker!

Nelleke -

Rijstewafel met pindakaas en banaan of een appel met kaneel en wat walnoten! Heerlijk!!! 🙂

Feija -

Een rijstwafel met appelstroop en plakjes banaan, gewoon een gebakje!

Liz van de Val -

Sardientjes uit laten lekken op een stuk keukenpapier en in een bakje doen. Dan een lepel kappertjes met wat citroensap en een teentje knoflook er doorheen prakken. Beetje franse kruiden er doorheen en in hoopjes op een in schijven gesneden komkommer leggen.

Yvonne -

Ik denk niet dat ik mijn collega’s hier blij mee maak maar het klinkt heerlijk 😉

Janneke -

Ieuw.. Klinkt erg smerig

Andrienne -

Edamame boontjes met sojasaus is ook erg lekker als snack!

Curly Creative -

Waar haal je die?

Rosa -

Lijnzaadcrackers (gluten-lactose-suikervrij) met Hummus (zelfgemaakt of uit potje). Zerlfgemaakt easy met alle soorten peulvruchten, tahin, knoflook, zout en peper, citroensap en olijfolie (of water voor magere variant). Ook handje gemengde ongezouten, ongebrande noten.

D -

Ik ontdekte laatst ‘rijstwafels’ van spelt bij de Ekoplaza, een echte aanrader 😉

Hennie loves gezonde snacks -

Ja, die zijn inderdaad top. Sowieso voelt Spelt eten goed <3

Willemijn -

Haha, ik kan ook echt een hele zak wortels wegkauwen. Vooral als ik een beetje gefrustreerd ben of zo, alsof je die pissigheid weg kan kauwen!

Ik zweer zelf bij een frisse appel met en lik pindakaas en wat nootjes en rozijntjes. Hoe dunner je de appel in plakjes snijdt, hoe langer je eetplezier duurt:)

Guri -

Thanks voor deze handige tips!!

Remy | BakingBeautyNL -

Gedroogde mango!!! Ook een van mijn favo. Marije neemt zo een zak mee van de markt 😉
En tegenwoordig eet ik regelmatig een Just-Nuts bars, super lekker en gezond. Beter dan een euroknaller zullen we maar zeggen! 🙂

Ann -

Ja, worteltjes en gedroogd fruit zijn zo fijn om op te knagen als je veel moet lezen! En een stuk beter dan een zak chips leegkanen.

Simone -

Krijg je van gedroogd fruit niet nog meer trek? Ik moet bij iets zoetigs ook iets van eiwit eten anders gaat mijn maag alleen maar harder knorren. Dus de rijstwafels met pindakaas doen het hier ook goed 🙂 Zijn die wasabi erwten net zo pittig als de naam doet vermoeden?

Rita -

Ja. Ik ben erg gevoelig voor scherp, zoals een ander dat voor bitter kan zijn. Twee geprobeerd, ik hoef ze niet meer.

Julie Hapjesprincess -

leuke tips !!! Er zijn dingen bij die ik eens ga proberen, maar dosering blijft het allerbelangrijkste en dat is nu net waar ik het soms moeilijk mee heb 🙂

Els -

Lekker he, die gedroogde mango? Heb ze via een collega’tje ontdenkt, en oh oh, niet verwacht dat het zo lekker was! Wel prijzig, maar de andere tips compenseren het dan weer;)
Ik heb laatst ook zelf crackers gemaakt met havermout, lijnzaad, chiazaad en hennepzaad; receptje heb ik wel op mijn blogje staan. Is echt lekker, en nog gezond ook:)!

Suuz -

Yes.. absoluut de chocolade rijstwafels.. en inderdaad.. ze gaan dan alle 4 of 6 op…….. zooo slecht, maar als ik er eenmaal aan begin! dan kan ik niet meer stoppen,, TE LEKKER!

anneroos -

groente in potjes! heerlijk een klein blikje bonduelle boontjes, mais, erwtjes supergemakkelijk, lepeltje erbij en huppakee trek gestilt. (Omdat ik niet zo van de conserveringsmiddelen ben neem ik wel meestal de biologisvhe variant conserven)geloof me na een blikje kikkererwtjes heb je echt geen honger meer en al de helft van je groentjes op een dag binnen!!! vind je het saai een heel blikje van 1 soort? meng dan de avond van tevoren twee of drie soorten door elkaar en verdeel over een paar potjes, blijft zeker een paar dagen goed en is een supermakkelijke snack!

Stephanie @ Kookles Thuis -

Leuke post! Fijn dat je al deze dingen zo in je tas kunt stoppen, handig als je ’s ochtends weinig tijd hebt.

Simone -

De Lidl heeft momenteel chips van groente gezouten met zeezout. 100 gram voor 1.39. Van mij mogen ze die standaard gaan verkopen Verslavend! Misschien niet zo’n heel gezonde snack maar wel errug lekker! Met rode biet, zoete aardappel en wortel.

Kim -

Oh ja, die zijn lekker! Helaas zijn ze hier al uitverkocht en zijn die van Carrefour helemaal niet zo lekker.

Anne-Maartje -

En dan op de rijstwafel met pindakaas een laagje sambal smeren!

Jelle -

Dadels, yum!

Michal -

Een speltcracker, noten mix (met wat moerbeien/ goji bessen etc), rijstwafel met pindakaas, ei in combinatie met avocado, tomaat met komkommer, zelf gemaakte dingen (bananenbrood, havermout-appelcake, havermout muffin etc) 🙂 Leuk artikel weer!

Anniek -

Goede tips! Ik vind het zelf ook altijd heel lekker om rauwe groentes te dippen in zelfgemaakte humus, en op een rijstwafel of cracker smaakt het ook erg goed! Ik zit nog op school, en voor de lunch neem ik ook vaak een lekkere, goedgevulde salade mee, dan maak je de mensen om je heen nog eens jaloers 😉

Marloes -

Hé, dat met die rijstwafels en pindakaas doe ik ook! Sommige collega’s vinden dit echt een rare combinatie. Maar I love it! Vooral als er stukjes noot in de pindakaas zitten

Kirsten -

Goede tips! Vooral het gedroogd fruit spreekt me wel aan 😉 Ik heb het niet voor pindakaas, dus geef mij maar gewone rijstwafels 🙂

Petra -

Rijstewafels met pindakaas en banaan! Mmmmm zelf rijstewafels met chocola maken is ook favoriet! Je favo chocolade smelten , doop de bovenkant van de rijstewafel erin en laten stollen

Margot -

Druiven neem ik ook regelmatig mee!

Nuria -

Goeie tips! Vooral die kokos rijstewafel mmm!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube