×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

10x gezond ontbijt met havermout

Deze 10x gezond ontbijt met havermout moest er een keer van komen, want wij zijn gek op dit fijne ingrediënt. En nee, dan hebben we het niet alleen over klassieke havermoutpap. Je kunt namelijk nog véél meer maken met havermout. Wat dacht je van baked oats met pure chocolade? Of van een romige banoffee ontbijttaart?

Psst, wist je dat je ook heerlijke quiches kunt maken van havermout?

1. OVERNIGHT OATS MET KOFFIE

Overnight oats is hét ontbijt voor iedereen die ‘s ochtends geen tijd heeft om lang in de keuken te staan, maar zichzelf wel wil trakteren op een lekker ochtendje. Je maakt dit gerecht namelijk gewoon de avond van tevoren!

10x gezond ontbijt met havermout

2. GEZONDERE MINI-ONTBIJTTAARTJES MET AARDBEIEN

Ontbijten met taart; daar zeg je toch geen nee tegen?!

10x gezond ontbijt met havermout

3. BAKED OATS MET PURE CHOCOLADE

Chocolade is altijd welkom. Jup, ook ‘s ochtends! En nog een pluspunt: terwijl je baked oats in de oven staan, kun jij je vast verder voorbereiden op de dag.

10x gezond ontbijt met havermout

4. GEZONDE ONTBIJTCAKE MET RABARBER

Iets dat wij vaak doen, is havermout vermalen. Met havermeel kun je namelijk heerlijke baksels maken, zoals deze ontbijtcake met rabarber.

10x gezond ontbijt met havermout

5. GOLDEN MILK HAVERMOUT

Tijd om kennis te maken met golden milk. Dit is een warm Indiaas drankje dat je maakt van melk en verschillende kruiden, zoals gember en kardemom. En ja, je maakt er dus heerlijke havermoutpap mee!

6. HARTIG ONTBIJTBROOD

Ontbijt je liever hartig? Dan is dit ontbijtbrood met zoete aardappel en oude kaas misschien wel iets voor jou.

7. GEZONDERE CRUMBLE MET TROPISCH FRUIT

Een portie fruit bij het ontbijt is natuurlijk ook altijd een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor deze havermoutcrumble met mango en perzik.

8. CARROT CAKE OVERNIGHT OATS

Terug naar de overnight oats. Want zeg nou zelf, deze carrot cake-variant kunnen we toch niet weglaten?

9. GEZONDERE SNICKERS-HAVERMOUTPAP

We horen je denken: gezonde Snickers? Hoe dan?! Heel simpel: top je havermoutpap af met gehakte pinda’s en gesmolten pure chocolade.

10. GEZONDERE BANOFFEE ONTBIJTTAART

Helaas, we zijn alweer aan het eind gekomen van deze 10x gezond ontbijt met havermout. Maar niet getreurd, want we eindigen met een ontzettende knaller! Heb jij deze banoffee ontbijttaart met banaan, hazelnoten en pure chocolade al eens gemaakt?

Dit recept is geschreven op 12-08-2022

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member