×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Lunch

Speltbagels

Ondanks dat ik extreem veel uren doorbreng in de keuken,  bak ik zelden zelf brood. En da’s eigenlijk heel jammer, want de geur van versgebakken brood is zó fijn. En daarnaast heb ik een prachtige, peperdure keukenmachine die super snel deeg kneedt. Tijd dus om daar eens gebruik van te maken.

Ik heb gekozen om bagels te maken van speltmeel, omdat spelt je bloedsuiker minder laat pieken dan tarwe. En daarbij eet ik al snel elke dag tarwe (brood, noedels, koekjes) en vind ik het fijn om daar in te variëren. Goed, bagels dus. Ja daar ben ik op verliefd geworden toen ik voor het eerst in New York was. Mijn zus en ik haalden bij een bagelshop, eigenlijk gewoon een simpele loods met heel veel bagels, een papieren zak voor verse bagels. Allemaal verschillende soorten. Daarbij namen we een kuipje creamcheese en een pak gerookte zalm mee en aten dit aan het water op. Zonder mes, we doopten gewoon hele stukken bagel in het bakje creamcheese en scheurden stukjes zalm af wat vervolgens ook in ons monden verdween. Haha, het klinkt niet charmant, maar het was een magisch moment, zoals New York City dat kan bewerkstelligen. Ik kijk met een warm gevoel terug naar dat moment. En houd sindsdien onvoorwaardelijk van bagels. Oké, dit is denk ik mijn langste posting ooit, dus hierbij gewoon het recept. Punt. (Ps, heb jij ook zo’n ultieme New York herinnering?)

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Heb je geen keukenmachine? Met de hand kan ook. Voeg de 200 milliliter water toe, gevolgd door de helft van het deeg. Kneed met je handen door elkaar en voeg vervolgens steeds een beetje meel toe. Na ongeveer 10 minuten heb je een gladde deegbal.”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 19-02-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member