Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Shakshuka

Vandaag is rood… de kleur van Shakshuka! Shak wat? Shakshuka! Dit eenpansgerecht van Oosterse afkomst – met heuul veel kruiden – is eigenlijk niet meer dan eieren in een pittige tomatensaus. En lékker dat het is. Wat ook leuk is: Shakshuka kan worden gegeten als ontbijt, lunch of diner (huh, wat, ja, echt).

Met dit gerecht kun je eindeloos variëren in de kruiden en groenten die je toevoegt, je vindt dan ook gigantisch veel recepten op het web. Mijn versie is een gevolg van probeersels en een combinatie van verschillende recepten. Lekker pittig, mooi rood: ik vind ‘m heerlijk en ik hoop natuurlijk jullie ook!

  • 2 Personen
  • 30 min

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Je kunt Shakshuka eten met brood, dat vinden wij persoonlijk het lekkerst, maar je kunt er ook een salade bij serveren.”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 17-10-2015

Nieuw! Ovenbijbel

WAUW… TROTS.. wij hebben de nieuwste editie van de populaire 'Bijbelreeks' mogen maken! Ruim 150 heerlijke ovengerechten, van aardappelgratin tot zalm-spinazierol!

Reserveer nu