Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Shakshuka

Vandaag is rood… de kleur van Shakshuka! Dit eenpansgerecht van Oosterse afkomst – met heul veel kruiden – is eigenlijk niet meer dan eieren in een pittige tomatensaus. En lékker dat het is. Wat ook leuk is: shakshuka kan worden gegeten als ontbijt, lunch of diner. Ja, echt!

Met dit gerecht kun je eindeloos variëren in de kruiden en groenten die je toevoegt, je vindt dan ook gigantisch veel recepten op het web. Onze versie is een gevolg van probeersels en een combinatie van verschillende recepten. Lekker pittig, mooi rood: wij vinden ‘m heerlijk en hopen natuurlijk jullie ook!

En als je de smaak te pakken hebt, maak dan ook eens deze groene shakshuka. Aanradertje hoor!

  • 2 Personen
  • 30 min

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Je kunt shakshuka eten met brood, dat vinden wij persoonlijk het lekkerst, maar je kunt er ook een salade bij serveren.”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 17-10-2015

Chickslovefood Skinny Six scheurkalender 2022

Dit wil je: een bomvolle kalender (365 recepten) om het hele jaar door simpel, verantwoord én behoorlijk gezond te eten. De recepten bevatten maximaal 6 ingrediënten en bij elk recept staan de voedingswaarden vermeld!

KOOP 'M HIER!