×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Lunch

Mexican Sandwich van de Groene Meisjes

Zowel Elise als ik vinden hen misschien wel de àllerleukste meisjes uit blogland: De Groene Meisjes. Waarschijnlijk ken je het blog van Merel en Jamie wel, en zo niet, ga dan maar eens als de wiedeweerga een kijkje nemen. De Groene Meisjes zijn allebei vegan, dus je vindt volop heerlijke vegan receptjes op hun blog (dus zonder dierlijke producten). Maar ze doen méér dan kokkerellen; ze hebben een te gekke groene hotspotlijst op hun site staan, geven kijkjes in toffe vintage interieurs en delen groene beauty- en fashionvondsten. Daarnaast hebben ze ook nog eens een eBook met vegan ontbijtrecepten uitgebracht! Toen Merel ons het boek toestuurde, was het vechten tussen Elise en mij wie er als eerste een recept uit mocht maken. Ik won :).

Het De Groene Meisjes – Ontbijtreceptenboek staat bomvol, goh, ontbijtjes. Stuk voor stuk heerlijke, vegan opties om je dag mee te starten. Maar eigenlijk, geven ze meer dan dat. Deze lekkere sandwich, kan ook als lunch bijvoorbeeld, en wat dacht je van de quesadilla’s met Tony’s chocolade en banaan als toetje? Kwijl! Ook staan er ontbijtjes in die best als tussensoortjes kunnen dienen, zoals superfoodballetjes en verschillende smoothies, mmmmm.

Ik heb een lijstje met receptjes die ik in ieder geval nog wil maken de komende tijd uit dit boek; bieten-wortel pannenkoekjes, worteltaartballetjes en hun famous banana softserve. Maar eerst deze sandwich dus! Ik heb deze hap gekozen omdat ik nogal behoefte heb aan veel energie de laatste dagen, en ik voordat ik deze sandwich maakte ook nog eens vijf kilometer had gerend. Ik hoopte op een stevige, goed vullende sandwich dus. Nou, dat was het zeker! Verrukkelijk! Merel en Jamie noemen dit zelf een anti hangover-sandwich, wahaha, dan weet je gewoon dat je goed zit. Oh enne, de mooie servet en plank op de foto heb ik van wonenmetlef.nl. Love it!

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Ik heb echt gesmuld van deze sandwich. Vlees eet ik al niet en kaas miste ik ook niet, de avocado en vegan mayo zijn romig genoeg. De receptuur in dit boek is niet moeilijk en je hoeft niet bang te zijn voor enge ingrediënten. Tijdens een wekelijks rondje door de natuurwinkel kun je alles scoren. ”

  • Tip van Elise

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 14-11-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member