×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Kip curry met abrikozen

Gesponsord – Hebben jij en je kids ook zo genoten van de tandoori gehaktballetjes? Nou, we hebben meer recepten uit die heerlijke kidsproof Patak’s-koker, hoor! Neem nou deze kip curry met abrikozen. We beloven je; ook dit gerecht is weer zo’n maaltijd die je veel vaker op je weekmenu gaat zetten nadat je ‘m eenmaal de eerste keer hebt gemaakt.

Waarom? Nou, omdat de combi van die romige, kruidige maar toch milde Butter Chicken-saus die we voor dit gerecht gebruiken heerlijk is in combinatie met kip, groenten en de zoetige abrikoosjes. En omdat de meeste kids nou eenmaal houden van een saus met als basis tomaat. Tomaat is echt zo’n allemansvriend! En das dus de basis van Patak’s Butter Chicken-saus.

Maar deze curry valt niet alleen in de smaak bij kinderen, hoor. Ook jij zult van dit avondmaal smullen! En zo heb je het het liefst, toch? Een maaltijd voor het héle gezin, zodat jij niet apart hoeft te gaan koken voor de kinderen (joh, daar heb je helemaal geen tijd voor), en jij geniet ondertussen net zo hard mee van dit kidsproof-maal.

Oh, óók nog een pluspunt aan deze kip curry met abrikozen: hij is in 25 minuten klaar en bevat maar 6 ingrediënten! Of 7, als je het net als wij ook zo lekker vindt om je bord schoon te vegen met een stukje naan, haha. Smakelijk!

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Liever vega? Dan neem je vegetarische kipstukjes.”

Tip van Nina

“Lekker om je bord schoon te vegen met een stukje Patak’s plain naan!”

  • Tip van Elise
  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 30-11-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member