×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Kip cordon bleu met feta & pistache

Mijn vriend is dol op cordon bleus,  ik ben er helemaal geen fan van. Negen van de tien keer vind ik de kaas erin net rubber en zijn ze van buiten zwart en van binnen nog rauw. Bah. Dan lopen we op een luie vrijdagavond nog snel een rondje in de super en zegt -ie ‘we kunnen toch ook wel een keer lekker een cordon blue nemen’? Bah, zo’n vieze, vette deegbal met ranzige ham en kaas van binnen, nee bedankt. Maar een relatie is geven en nemen en dus moest ik opzoek naar een compromis. En tadaaa here it is: een cordon blue die wél lekker is, een gezondere variant cordon blue met een vulling die super smaakt.

Doordat ik eerst de kip wat voor gaar, voorkom je dat de buitenkant al verbrand is voordat de kip gaar is. De vulling maak ik van feta, peterselie en pistachenoten, wat ik zo’n lekkere combi vind. En zoals ik ook deze visschnitzel en skinny schnitzels paneerde, maak ik een heel luchtig korstje van ei en panko, Japans paneermeel, waardoor je cordon bleu heel crunchy is zonder een enorme dikke, vette deeglaag. Een lekker recept voor op de zaterdagavond. Geserveerd met Italiaanse aardappelparten en Griekse salade. Waar wacht je nog op?

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 09-08-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member