Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Advertisement

Advertisement

Borrelhapjes

Makkelijk zelfgemaakte kibbeling maken

Met ein-de-lijk wat hogere temperaturen krijgen we zin om weer een dagje over het strand te wandelen. En wat is er dan lekkerder dan verse kibbeling halen? Lucky Elise, want die woont zo ongeveer op het strand, en daar smaakt hij toch het best ;). Maar wat nou als de kibbeling bij de viskraam bij jou op de hoek niet zo lekker is? Je raadt het al: dan maak je ’t lekker zelf!

Het is namelijk totaal niet moeilijk en je hebt er niet veel voor nodig. Een win-win situatie dus. Anyway, snel aan de slag met dit recept zelfgemaakte kibbeling om die strandsfeer in huis te halen!

Achtergrond kibbeling

Kibbeling is een snack die bestaat uit stukken gesneden vis die in een beslag worden gedompeld en daarna gefrituurd. Het woord kibbeling duidde van oorsprong op gezouten kabeljauw en zou een verbastering van het woord zijn. De rest van de vis werd bij voorkeur als moten opgediend, zodat de wangen min of meer als afval golden van de kabeljauwvangst aan, in de negentiende eeuw een belangrijk bestanddeel van het Nederlandse volksvoedsel.

Meer inspiratie? Ga hier naar ons YouTube-kanaal ,,,

Zoek je meer visrecepten? Kijk dan hier

  • 2 normale porties
  • 25 min

Advertisement

Dit heb je nodig

Tip van Elise

“Vers gefrituurd zijn je versgemaakte kibbeling het allerlekkerste.”

  • Tip van Nina

Advertisement

En zo doe je het

Advertisement

Advertisement

Dit recept is geschreven op 21-05-2016
Bekijk onze shop!