Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Gezondere baksels

Healthy banana bread

Voor het eerst at ik bananabread of bananenbrood nadat Nina een recept online zette. Goddelijk! Maar wel een echte Sinner Sunday: suiker, roomboter, vanillesuiker etc. In de tijd dat mijn vriend een tijdje geen tarwe at, kwam hij met een recept voor een healthy banana bread gemaakt van amandelmeel, honing, banaan, eieren en noten. Ik was een beetje sceptisch, maar toch hebben het gemaakt. En daarna nog velen malen meer. Want dit is gewoon heel lekker.

Ik bak een bananenbrood en vries ‘m per 2 plakjes in. Zo kan ik s ‘ochtends 2 plakjes opbakken in de oven en heb ik een lekker ontbijtje. Maar gewoon tussendoor een plak bij de thee kan natuurlijk ook! Amandelmeel is te koop bij de biologische supermarkt maar is erg duur. Je kan het ook bij vele Turkse winkels kopen en daar is het een stuk beter te betalen. Goed, komt -ie. Wederom dankzij m’n vriend 🙂

Achtergrond

Bananenbrood is een type brood dat bereid wordt uit gestampte bananen, tarwe, water en suiker. Het is meestal een ietwat vochtig, zoet en cakeachtig brood dat zonder gist of ander rijsmiddel wordt gebakken, hoewel er ook enkele recepten zijn voor gerezen bananenbrood.

Bananen werden in de jaren 1870 geïntroduceerd in de Verenigde Staten, waarna het enige tijd duurde voordat deze vrucht werd verwerkt in nagerechten. Bananenbrood vond ingang in de Amerikaanse kookboeken ten tijde van de opkomst van bakpoeder in de jaren 1930. Het recept verscheen in het kookboek Balanced Recipes van Pillsbury Company uit 1933. Toen bananenbrood in 1950 werd opgenomen in het originele Chiquita Banana’s Recipe Book raakte het wijdverbreid.

Sommige voedingshistorici stellen dat bananenbrood een bijproduct was van de Grote Depressie, doordat huisvrouwen vanwege de schaarste geen overrijpe bananen wilden weggooien.

Meer bananenbrood

Kijk hier

Meer inspiratie? Kijk hier op ons YouTube-kanaal

Zoekwoorden: bananenbrood, bananabread, healthy banana bread, healthy bananabread

  • 1 Cake
  • 60 min

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 27-09-2014