×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Avocadobroodje met bonenburger en tomatensalsa

Gesponsord – Wellicht kun je je nog herinneren dat Nina en Elise vorig jaar ambassadeurs van de linzen waren. En ook dit jaar heeft HAK ons weer gevraagd om jullie te inspireren om meer bonen te eten. Why? Omdat ze niet alleen lekker zijn maar ook heel gezond, veelzijdig én gemakkelijk. Wij zijn fan! Vandaag maken we een burger met bonen erbij op een broodje van avocado. Ja dat lees je goed. Gemaakt van opgeklopt eiwit met een avocadomousse. Je krijgt dan hele lekkere en luchtige broodjes die ook nog eens gezond zijn. Klinkt goed toch? Een topcombi met de smakelijke bonenburgers, afgetopt met een frisse tomatensalsa. Een soort Mexicaanse burger dus.

 

Wij gebruiken in dit recept de HAK Rode en bruine bonenmix in stazak. Deze stazakken zijn ideaal omdat ze vrijwel geen vocht bevatten en je ze dus zo kunt gebruiken, koud of warm. Heel handig om zo’n zak standaard in je voorraadkast te hebben staan zodat je altijd een bonensoort hebt om toe te voegen aan een salade of een snel soepje van te maken. Goed om te weten: ze bevatten géén conserveringsmiddelen of toegevoegde suikers en zijn dus helemaal puur. Wel zo fijn. Voor dit burger recept gebruiken we trouwens iets meer ingrediënten dan je van ons gewend bent… máár dan heb je wel een gezonde, lekkere en complete home made burger :).

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Heb je geen zin om je broodje zelf te maken of houd je niet zo van avocado? Dan kun je deze bonenburgers met tomatensalsa natuurlijk ook prima eten op een broodje naar keuze.”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 30-03-2017

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member