×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Couscoussalade met dadels en linzen

Gesponsord – Zoals je weet zijn wij door Herman benoemd tot ambassadeurs van de linzen. 🙂 En van hem hebben we geleerd dat een soep van gepofte aubergine nog lekkerder én voedzamer wordt met bonen erbij. Vandaag gaan we aan de slag met nóg zo’n fijn recept dat zonder bonen al heerlijk is, maar met blonde linzen erbij heel makkelijk nog een stuk smakelijker en voedzamer wordt.

Ik heb van Herman en HAK een Bean Box gekregen met allerlei leuke spullen en etenswaren erin. O.a. een zeefje (je kan de linzen voor koud gebruik hierin even afspoelen, maar dit hoeft niet!), een steelpan, een houten lepel, Hermans boek Herman over bonen, een bos wortels, dadels… Leuk en lekker! De wortels en dadels inspireerden me voor deze heerlijke lauwwarme maaltijdsalade met een Arabisch tintje. Hieronder meer info over linzen én natuurlijk het simpele recept!

Linzen groeien in Frankrijk, Noord-Amerika, Azië en het Midden Oosten. Ze hebben een volle en aromatische smaak, zijn rijk aan eiwitten en vezels en super veelzijdig in gebruik. Zo zijn ze een heerlijke basis voor soep, kun je ze toevoegen aan ovengerechten zoals we in dit recept gedaan hebben of verwerken in een curry. Met linzen erbij wordt je maaltijd dus heel makkelijk nog voedzamer en lekkerder.

Dit heb je nodig

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 01-04-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member