×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Meal plannen en boodschappen. Zo doen wij het!

Toen we allebei nog geen kinderen hadden gingen we bijna dagelijks naar de supermarkt, waarom ook niet? Even rustig rondlopen, kijken waar je zin in had, en om een uur of 19.30 een keer beginnen met koken. Heeeerlijk. Maar tijden zijn veranderd :). Om onszelf een beetje sane te houden, zweren we bij meal planning. Hoe we dat doen? Lees maar!

Elise

“Uitslapen is met 3 kleine kinderen allang verleden tijd hier en dus heb ik op zaterdagochtend om 6.30u vanuit mijn bed met mijn family naast me, alle tijd om mijn papieren meal planner in te vullen. Op de dagen dat mijn man Marcel en ik allebei werken, plan ik maaltijden in die binnen 20 minuten klaar zijn, bijvoorbeeld een loempiabowl of een volkoren noedelsoep. Richting het weekend staan er wat uitgebreidere maaltijden op, die bij een goed glas wijn passen!

Op zondagmiddag doe ik vervolgens aan meal prepping: ik maak altijd 2 pannen soep, een gezondere quiche en een zoet brood, zoals bananenbrood of appelmoesbrood. Dit gaat in porties in de vriezer, zodat ik de rest van de week gezonde ontbijtjes en lunches binnen handbereik heb. Net zoals groenten en fruit voor mijn dagelijkse smoothie trouwens, ook dat gaat in porties gelijk de vriezer in. Na het invullen van mijn meal planner op zaterdag bestel ik trouwens gelijk de boodschappen online. Want rustig slenteren in de supermarkt is hier ook allang verleden tijd, haha.”

Nina

“Bij mij vindt het meal plannen ook op zaterdag plaats; we schrijven meestal 3 standaard maaltijden op die de kids sowieso lusten en 3 maaltijden die ze om beurten zelf uit een van onze boeken mogen kiezen. Meteen daarna doe ik online de boodschappen. Oh, de zevende dag is bij ons bestellen, ja zélfs in het gezin van deze foodie wordt er gewoon af en toe voor ultra makkelijk gegaan :). Op zondag bereiden we vervolgens verder de week voor.

We preppen dan soms alvast wat avondmaaltijden, vooral als Bart voor z’n werk veel weg is gaat hij op zondag alvast aan de kook en bak om mij op werkdagen te verlichten. Soep is daarbij favoriet, deze vries ik in in deze duurzame zakjes. En ook maken we al wat gezonde tussendoortjes voor de broodtrommels. Hier houd ik dus al rekening mee met de planning van de week ervóór, anders zijn die boodschappen niet op tijd in huis. En als we even wat missen, geen probleem, in 3 stappen staan we in een supermarkt.”

Dit recept is geschreven op 11-02-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member